Antena 3 CNN Actualitate Locale "E suspectă graba cu care Diana Șoșoacă a primit aprobare să aducă sute de camioane și tractoare în București!" | Prefectul Capitalei, declarații despre mitingul din Piața Constituției

"E suspectă graba cu care Diana Șoșoacă a primit aprobare să aducă sute de camioane și tractoare în București!" | Prefectul Capitalei, declarații despre mitingul din Piața Constituției

Diana Șoșoacă a primit aprobare pentru un protest cu autovehicule în București, după ce i-ar fi amenințat cu procese penale pe oficialii Primăriei Generale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2024   •   12:40

După ce municipalitatea i-a respins, săptămâna trecută, o solicitare similară, Primăria i-a aprobat-o joi.

Primarul general Nicușor Dan susține că demersul făcut de Șoșoacă este singurul care a îndeplinit condițiile legale necesare.

"Nu știu dacă primarul face jocurile doamnei Șoșoacă, dar este cert că organizatorul acestui eveniment este senatorul Diana Șoșoacă, prin două persoane apropiate dânsei.

Deci, din capul locului trebuie să facem distincția> nu fermierii și transportatorii organizează protestul, ci senatorul Diana Șoșoacă organizează protestul.

Până mâine la ora 16:00, organizatorii, în speță, doamna Șoșoacă, trebuie să transmită către Poliția Română și către Jandarmerie o listă cu 200 de numere de înmatriculare aferente celor 100 de camioane și 100 de tractoare, numele șoferilor care vor participa și numărul acestora de telefon.

Prefectul Rareș Hopincă: În calitate de organizator, Șoșoacă va răspunde în conformitate cu prevederile legii

Nicio altă mașină aflată în afara acestei liste nu poate să participe la acest protest, pentru că, din punct de vedere legal, pe pentru a intra cu autovehicule de mare tonaj în municipiul București, sunt necesare autorizații speciale și se plătesc taxe speciale. Deci, repet, până mâine la ora 16:00, doamna Șoșoacă trebuie să trimită această listă către Poliția Română și către Jandarmerie.

Mai departe, accesul persoanelor și al utilajelor se va face duminică dimineață, între 6 și 7 pentru utilaje și între 8 și 9 pentru persoane, iar defluirea, adică eliberare a pieței, se va face pe aceeași rută, adică 13 septembrie - Rahova - Șoseaua Alexandriei către Centură, între orele 22 și 23.

În calitate de organizator, Diana Șoșoacă va răspunde în conformitate cu prevederile legii, conform protocolului încheiat. Persoanele responsabile sunt dl. Bogdan Petre, avocatul doamnei Șoșoacă, și dl. Alexandru Duță Duțu, de asemenea, avocatul doamnei Șoșoacă. 

Prefectul Rareș Hopincă:  Mi se pare cel puțin suspectă graba cu care a fost aprobabt mitingul

Nu vreau să mă lansez în speculații, dar vreau să ridic următoarea problemă. Din punctul meu de vedere, mi se pare cel puțin suspectă graba, pentru că cererea formulată de către avocatul doamnei Șoșoacă a fost depusă ieri și aprobarea a venit tot ieri. De obicei, decizia pentru o astfel de aprobare durează între 3 și 5 zile. Să depui cerere și să primești aprobare în aceeași este o situație, aș spune, atipică.

Probabil că dl. primar general are argumentele pentru care a aprobat, de îndată, cererea doamnei Șoșoacă", a spus, la Antena 3 CNN, Rareș Hopincă, prefectul Capitalei.

Solicitarea inițială depusă de avocații Dianei Șoșoacă a fost făcută pentru 50.000 de persoane și 200 de utilaje, timp de trei zile - 21, 22 și 23 ianuarie - în Piața Victoriei.

Nicușor Dan a transmis că a aprobat cererea, dar cu 5.000 de oameni, și nu în Piața Victoriei, ci în Piața Constituției.

Potrivit lui Nicușor Dan, traficul din București nu va fi afectat, dă asigurări primarul.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close