Antena 3 CNN Actualitate Locale Despăgubiri de 50.000 de euro pentru părinții unui copil mort după o operație de polipi, la SJU Sibiu. Alexandru avea doar trei ani

Despăgubiri de 50.000 de euro pentru părinții unui copil mort după o operație de polipi, la SJU Sibiu. Alexandru avea doar trei ani

Alexandru, un copil de doar trei ani, din Sibiu, a murit la scurt timp după operația de îndepărtare a polipilor. Acum, după zece ani în care au luptat pentru dreptate, părinții copilului ar urma să primească despăgubiri în valoare de 50.000 de euro.

Despăgubiri de 50.000 de euro pentru părinții unui copil mort după o operație de polipi, la SJU Sibiu. Alexandru avea doar trei ani
Sursa foto: Getty Images I boonchai wedmakawand
de Andrei Naiţă    |    05 Feb 2024   •   10:32

În 2013, Alexandru, un băiețel de trei ani, a fost internat la Spitalul Clinic Județean Sibiu pentru o operație de îndepărtare a polipilor.

După intervenție, copilul s-a simțit rău, a intrat în stop cardio-respirator și a murit o săptămână mai târziu.

La momentul respectiv, cazul a ajuns în atenția Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, însă după cinci ani de investigații, dosarul a fost clasat, procurorii au stabilind că nu se întrunesc elementele de malpraxis și nimeni nu este vinovat.

A existat, de asemenea, și o anchetă internă a spitalului, în urma căreia un medic și o asistentă au fost sancționați cu 10% din salariu, timp de trei luni.

Citește și: Patinator în vârstă de 23 de ani, găsit mort în pat, cu căştile pe urechi, în locuința sa din Elveția

Aceeași anchetă internă avea să descopere doar nereguli de ordin administrativ, deși părinții lui Alexandru au depus nenumărate plângeri în care au cerut tragerea la răspundere a medicilor care l-au operat pe copil.

În 2021, familia s-a adresat din nou instanței, solicitând despăgubiri de peste 2 milioane de euro.

Recent, Judecătoria Sibiu a decis să oblige Spitalul Clinic Județean la plata unor daune morale de 50.000 de euro.

Totodată, instanța i-a obligat și pe părinții copilului să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 4.000 de lei Spitalului Clinic Județean Sibiu și câte 1.000 de lei către fiecare dintre cei doi medici implicați în proces.

Decizia nu este definitivă și, cel mai probabil, familia lui Alexandru va face apel. 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close