Antena 3 CNN Actualitate Locale Copil de şase ani, cu dizabilităţi, abuzat de propriii săi părinţi, la Roman. Coșmarul a ieşit la iveală după o discuţie la psiholog

Copil de şase ani, cu dizabilităţi, abuzat de propriii săi părinţi, la Roman. Coșmarul a ieşit la iveală după o discuţie la psiholog

Un caz revoltător zguduie județul Neamț. Un copil de numai 6 ani din orașul Roman ar fi fost abuzat de propriii săi părinți.

de Paul Ciurari    |    16 Feb 2024   •   10:32

Mai mult, aceștia l-ar fi forțat să asiste la momentele în care întrețineau relații sexuale.

Copilul traumatizat a fost internat într-un centru iar în cazul părinților, autoritățile au dispus, deocamdată, doar un ordin de restricție.

"Doar un ordin de restricție a fost dispus în cazul părinților, pentru că nu este clar, momentan, dacă anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț au la dosar toate expertizele medico-legale care să confirme sau nu violurile asupra minorului.

Copilul a fost preluat în regim de urgență de către cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecției a Copilului, DGASPC, după ce micuțul a povestit unui psiholog de la o fundație umanitară că a fost agresat sexual în repetate rânduri de ambii părinți.

Copilul, care suferă de o dizabilitate, era în atenția fundației umanitare, iar psihologul a remarcat o schimbare în comportamentul lui. În cele din urmă a reușit să-i câștige încrederea, iar copilul a povestit toată trauma prin care a trecut.

A fost momentul în care au fost anunțate autoritățile. Inițial, copilul a fost preluat în regim de urgență pentru 24 de ore, după care un judecător a emis un ordin de restricție pentru 12 luni împotriva părinților. Aceștia nu mai au voie să se apropie de copil la o distanță mai mică de 100 de metri de copil și nici să încerce să ia legătura cu acesta sau cu cei care îl au grijă pe această perioadă.

Cercetările sunt derulate în continuare de către procurori și polițiști, iar părinții suspecți sunt, deocamdată, în libertate. Analizele de specialitate vor stabili dacă minorul a fost, într-adevăr, violat, dar, din ce a relatat el psihologului și autorităților, această ipoteză se conturează ca fiind cea mai probabilă", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Paul Ciurari.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close