Antena 3 CNN Actualitate Locale Un copil din Gorj ar fi fost vândut în Germania pentru suma de 8.000 de lei | Anchetă de proporţii a procurorilor DIICOT

Un copil din Gorj ar fi fost vândut în Germania pentru suma de 8.000 de lei | Anchetă de proporţii a procurorilor DIICOT

Anchetă de proporţii după ce un copil de şase ani ar fi fost scos din România de un cetăţean german cu o procură falsă.

de Gabriela Mladin    |    26 Apr 2024   •   11:04

Procurorilor DIICOT au deschis o anchetă şi încearcă să afle cum a fost posibil ca acest copil în vârstă de şase ani să fie vândut unui cetăţean german, cum a fost posibil ca acesta să treacă graniţa, ce acte au fost folosite pentru această tranzacţie şi cu implicarea căror funcţionari, pentru că ar fi vorba despre o procură falsă.

Băieţelul în vârstă de şase ani ar fi fost vândut în luna decembrie a anului trecut. Familia din care provine minorul ar avea mai mulţi copii, dar nu era monitorizată de DGASPC, întrucât nu a ridicat probleme de niciun fel.

Autorităţile au aflat de această tranzacţie în momentul în care pe adresa Direcţiei de Protecţie a Copilului din Gorj a apărut o sesizare în care se solicita să se verifice dacă minorul se află la domiciliu.

La începutul acestei luni, echipele de la DGASPC au mers acasă la familie şi nu au găsit acest copil, iar în urma verificărilor au aflat că ar fi fost vândut cu suma de 8.000 de lei.

De la casa familiei au fost ridicaţi imediat şi ceilalţi doi minori care au fost găsiţi, o fetiţă de opt ani şi un băieţel de doi ani şi şase luni, care au fost daţi unor asistenţi maternali.

×
Subiecte în articol: copil vândut Gorj
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close