Antena 3 CNN Actualitate Locale "Te-a mușcat maică-ta?" | Copil cu autism, agresat de colegi, la o școală din Pașcani. Reacția halucinantă a profesoarei a fost filmată de victimă

"Te-a mușcat maică-ta?" | Copil cu autism, agresat de colegi, la o școală din Pașcani. Reacția halucinantă a profesoarei a fost filmată de victimă

Un caz șocant a avut loc la o școală din Pașcani, unde învață elevii cu nevoi speciale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Apr 2024   •   08:50

Un copil de clasa a cincea, cu autism, a fost agresat de colegii săi chiar în sala de clasă, iar umilințele au continuat după ce profesoara a intrat la oră.

Atenție, urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional!

Calvarul copilului cu autism a început atunci când mai mulți colegi au început să îl înghiontească.

Apoi, unul dintre ei l-a mușcat tare de braț.

Incidentul a fost înregistrat cu telefonul chiar de elevul agresat. Pe înregistrare se aude cum colegii râd și îl umilesc.

La un moment dat, în clasă intră profesoara.

Se aude vocea femeii întrebând în mod repetat: "Cine te-a mușcat?".

Înregistrarea captează apoi expresia "animalele", fără să fie foarte clar la adresa cui a fost folosit acest cuvânt.

"Te-a mușcat maică-ta?", se mai aude vocea de femeie pe înregistrare.

Tatăl copilului agresat spune că incidentul nu este singular și că a sesizat anterior conducerea școlii

Constantin Amarie, tatăl copilului, susține că nu este pentru prima dată când fiul său este agresat la scoală.

"Au mai fost situații și au fost semnalate. Am făcut sesizări verbale conducerii scolii. Daca ei luau în considerare sesizările verbale făcute de mine, nu se ajungea la acel incident", argumentează el.

Acest ultim incident s-a petrecut pe 13 martie, iar din acel moment tatăl nu și-a mai lăsat copilul la școală.

În pofida evidențelor, directoarea Școlii Speciale Pașcani, Zinica Lungu, spune că acest caz nu poate fi considerat drept bullying.

"La nivelul școlii, fiind și foarte mulți în clasa și având nevoi speciale, fiecare, cu problemele sale, apar fel și fel de situații. Însă nu a fost (o agresiune) în mod repetat, ca să o putem considera bullying", susține directoarea.

La aproape o lună de la sesizarea cazului către Inspectoratul Școlar Județean, membrii Comisiei de verificare nu au aplicat încă nicio măsură ori sancțiune.

"A fost numită o comisie cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean, cărora li s-au alăturat reprezentanți ai Direcției Generale de Protecție a Copilului. Va exista un raport care să fixeze pașii ce trebuie practicați mai departe și care sunt măsurile ce trebuie luate", a declarat Antonina Bliort, purtător de cuvânt al ISJ Iași.

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close