Antena 3 CNN Actualitate Locale Condamnare cu suspendare pentru o șoferiță care a omorât, pe trecerea de pietoni, un copil de 12 ani, în Siret

Condamnare cu suspendare pentru o șoferiță care a omorât, pe trecerea de pietoni, un copil de 12 ani, în Siret

O șoferiță care a accidentat mortal un copil pe o trecere de pietoni din Siret a fost condamnată de Judecătoria Rădăuți la o pedeapsă de doi ani de închisoare, dar magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei pe o durată de trei ani.

Condamnare cu suspendare pentru o șoferiță care a omorât, pe trecerea de pietoni, un copil de 12 ani, în Siret
Sursa foto: getty images | Hans-Martens
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Sep 2023   •   20:53

Tânăra șoferiță care a provocat un accident mortal pe o trecere de pietoni din Siret a fost condamnată de Judecătoria Rădăuți la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o durată de trei ani. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, potrivit Monitorul de Suceava.

Tânăra care avea atunci 22 de ani nu consumase alcool sau alte substanțe. Accidentul produs în 2021 a avut loc pe trecerea de pietoni, iar aceasta a fost găsită vinovată pentru moartea copilului de 12 ani. 

Citește și: Un copil de șase ani a fost lovit de o mașină în timp ce traversa strada. Mama îl aștepta pe cealaltă parte a drumului

Șoferița nu are circumstanțe agravante, deținea permis valabil de conducere și nu consumase alcool, dar impactul s-a produs pe trecerea de pietoni, pe unde traversa regulamentar un copil de 12 ani. Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți a stabilit o culpă de 100% în sarcina conducătoarei auto.

Pe 20 aprilie 2021, în jurul orei 16.00, Adina Z., o tânără care atunci avea 22 de ani, din județul Botoșani, aflată la volanul unui VW Passat, a trecut pur și simplu cu mașina peste copilul în vârstă de 12 ani, Denis H., care traversa regulamentar. 

Citește și: O mamă din Timiș și-a fotografiat fetele în poziții indecente și a trimis pozele unor bărbați. Imaginile indecente au ajuns pe internet

Accidentul s-a produs pe strada Alexandru cel Bun din Siret, în timp ce șoferița rula pe direcția dinspre Suceava către Vama Siret.

Echipajul medical SMURD ajuns la fața locului a efectuat manevre de resuscitare şi l-a scos pe minor din stop cardio-respirator. Din păcate, în drum spre Compartimentul Primiri Urgențe Siret, copilul, cu traumatisme foarte grave, a intrat din nou în stop cardio-respirator.

Echipajul SMURD care a ajuns atunci la fața locului a făcut manevrele de resuscitare și au reușit să-l scoată pe minor din stopul cardio-respirator. Copilul a murit, însă, în drum spre spital.

Citește și: Mai multe tinere recrutate ca dansatoare într-un club pentru adulți din Constanța, obligate să se prostitueze

Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, membrii familiei copilului mort în accident (părinți, frați, doi bunici) ar urma să primească daune morale de aproximativ 700.000 de lei, dar și această latură civilă a sentinței este atacabilă la instanța superioară.

 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close