Antena 3 CNN Actualitate Locale Comună din Gorj, terorizată de o ursoaică cu pui. Jandarmii nu reuşesc să prindă animalele

Comună din Gorj, terorizată de o ursoaică cu pui. Jandarmii nu reuşesc să prindă animalele

Localnicii unei comune din Gorj sunt terorizaţi de o ursoaică cu pui ce face ravagii în gospodării.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2023   •   11:56

Oamenii din comuna Alimpești sunt terorizați de o ursoaică cu pui care le-a atacat animalele sau a pătruns in case și le-a golit frigiderele. 

Camerele de supraveghere din zonă au surprins animalele plimbându-se pe străzile din comună.

Atât jandarmii din Gorj, cât şi localnicii încearcă de câteva zile să prindă urşii.

Citeşte şi: Oraş din România, supravegheat cu drone pentru a-i prinde pe infractori: "Intră, odată cu livrarea acestor echipamente, pe lista celor mai dotate orașe din țară"

"La primirea apelului SNUAU-112 care sesiza prezența urșilor, jandarmii gorjeni au înștiințat prin mijloacele de comunicare instituțiile și persoanele cu atribuții în domeniu iar un echipaj de jandarmi a fost direcționat imediat către locul solicitării pentru a lua măsuri de siguranță a cetățenilor și bunurilor.

Astfel, a fost delimitată și verificată zona unde au fost observați urșii, au fost utilizate semnale acustice și vizuale pentru alungarea acestora pentru a elimina pericolul unei întoarceri în zonă.

Totodată, în conformitate cu prevederile O.U.G. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, s-a constituit o echipă de intervenție formată din responsabilii instituțiilor cu atribuții în domeniu care a stabilit metodele de intervenție", a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj, potrivit presei locale.

Citeşte şi: Un şofer de autobuz din Brăila a dat toţi călătorii jos, după ce s-a enervat din cauza unui bebeluş care plângea

Recomandările jandarmilor 

"Recomandăm persoanelor să nu se apropie de animalele sălbatice, să se îndepărteze de zona de pericol, să sesizeze de urgență autoritățile competente prin SNUAU 112”, mai transmit jandarmii din Gorj.

×
Subiecte în articol: comuna Gorj Alimpeşti ursoaica
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close