Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România în care cinematograful a fost transformat în biserică

Oraşul din România în care cinematograful a fost transformat în biserică

Consilierii locali din Arad, întruniți în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal, au aprobat proiectul privind transmiterea în folosință a cinematografului Dacia aflat în proprietatea publică a Municipiului Arad şi în administrarea Centrului Municipal de Cultură Arad.

Oraşul din România în care cinematograful a fost transformat în biserică
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Sep 2023   •   17:38

În raportul serviciului de specialitate, oportunitatea adoptării acestei hotărâri este argumentată astfel: "Administrarea cinematografelor implică din partea Centrului Municipal de Cultură Arad adoptarea de urgenţă a unor măsuri în scopul revitalizării şi modernizării vieţii culturale a municipiului. Luând în considerare potenţialul spaţiilor aflate în administrare, este necesară organizarea şi desfăşurarea în condiţii de eficienţă, confort şi siguranţă a tuturor activităţilor din incinta cinematografelor, inclusiv exploatarea acestor spaţii prin închirierea pentru alte acţiuni, atunci când nu este afectată activitatea proprie. Prin urmare, pentru îmbunătăţirea standardelor de calitate privind condiţiile de desfăşurare a spectacolelor şi a activităţilor culturale şi artistice, este necesară întreţinerea şi modernizarea cinematografelor, urmărindu-se exploatarea eficientă a potenţialului tuturor spaţiilor aflate în administrare.

Ținând cont de cele prezentate, propunem Consiliului Local al Municipiului Arad transmiterea în folosință gratuită a cinematografului Dacia aflat în proprietatea publică a Municipiului Arad şi în administrarea Centrului Municipal de Cultură Arad.”

Cinematograful Dacia, dat în folosință gratuită Bisericii Penticostale EKKLESIA

Conform hotărârii aprobate, "Cinematograful Dacia este dat în folosință gratuită pentru activități culturale și de cult condiționat de asigurarea respectării programului de difuzare de film cinematografic, cu prioritate a acelor producții cinematografice realizate în condițiile Ordonanței Guvernului. nr. 39/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 328/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Activitatea de difuzare a producțiilor cinematografice se organizează și se desfășoară sub responsabilitatea Centrului Municipal de Cultură Arad, cu respectarea prevederilor legale", scrie aradon.ro.

Contractul între cele două părți se încheie pentru o perioada de 10 ani, începând cu data semnării documentelor, cu posibilitatea de prelungire prin acordul părților.

Contractul de folosință gratuită se poate prelungi, la expirarea termenului, "numai cu acordul părţilor, prin act adiţional, încheiat înainte cu 30 zile de expirarea termenului prevăzut în contract, în condițiile în care obligațiile contractuale au fost respectate de părți", mai prevede hotărârea.

×
Subiecte în articol: Arad biserica cinematograf
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close