Antena 3 CNN Actualitate Locale Cățel salvat dintr-un incendiu izbucnit de la o candelă, într-un apartament din Pitești

Cățel salvat dintr-un incendiu izbucnit de la o candelă, într-un apartament din Pitești

Un cățel a fost salvat din incendiu, la Pitești. Apartamentul în care se afla patrupedul a luat foc, iar câinele rămăsese blocat în locuință. Proprietara nu era acasă în acel moment.

Cățel salvat dintr-un incendiu izbucnit de la o candelă, într-un apartament din Pitești
de Mariana Zaharia    |    08 Mai 2024   •   14:21

Zece persoane s-au autoevacuat în urma unui incendiu izbucnit, miercuri, într-un apartament situat la parterul unui bloc de locuinţe din municipiul Piteşti.

Potrivit informaţiilor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, pompierii de la Detaşamentul Piteşti au intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu fum dens într-o încăpere a apartamentului.

Pompierii au spart ușa și au ajuns în dormitor unde au găsit animalul leșinat. L-au scos în brațe și i-au pus oxigen, ajutați de echipajul SMURD și de un jandarm.

Animalul a fost predat proprietarei, în stare de conștiență. Femeia a spus că va merge cu el la un spital veterinar.

"Pompierii au acţionat de urgenţă pentru pătrunderea în interiorul imobilului, efectuând căutarea-salvarea posibilelor victime şi stingerea incendiului.

În interior a fost găsit un căţeluş intoxicat cu monoxid de carbon, care a fost evacuat şi i s-au acordat îngrijiri medicale. Acesta şi-a revenit şi a fost predat proprietarei", au transmis reprezentanţii ISU Argeş, potrivit Agerpres.

Pompierii au acţionat şi pentru evacuarea fumului din apartament şi de pe casa scării.

În incendiu au ars elemente combustibile de la două aparate electrocasnice şi s-au degradat uşile de la mai multe încăperi şi un corp de mobilier.

Locuința a luat foc de la o candelă lăsată aprinsă. Pompierii au reușit să oprească flăcările înainte să se extindă.

×
Subiecte în articol: catel salvat candela apartament Pitești
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close