Antena 3 CNN Actualitate Locale "A rezistat eroic". Un câine căzut într-o groapă de 30 de metri a fost salvat după trei zile de pompierii din Tulcea

"A rezistat eroic". Un câine căzut într-o groapă de 30 de metri a fost salvat după trei zile de pompierii din Tulcea

Pompierii tulceni au salvat un cățel care a căzut în urmă cu trei zile într-o groapă adâncă de aproximativ 30 de metri în satul Mineri, județul Tulcea.

"A rezistat eroic". Un câine căzut într-o groapă de 30 de metri a fost salvat după trei zile de pompierii din Tulcea
Sursa foto: ISU Tulcea
de Ştefan Petrică    |    12 Feb 2024   •   19:22

Pompierii-alpiniști din Tulcea au intervenit pentru a salva un câine care căzuse într-o groapă adâncă de aproximativ 30 de metri în satul Mineri, județul Tulcea.

Salvarea a avut loc după ce localnicii, alertați de lătratul animalului, au sunat la numărul de urgență 112.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini cu intervenția pompierilor ISU.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"În cursul zilei de astăzi, 12.02.2024, pompierii tulceni au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui căţel căzut într-o groapă adâncă de aproximativ 30 m, în localitatea Mineri, judeţul Tulcea.

Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a venit din partea unor cetăţeni care au auzit lătratul patrupedului, acesta aflându-se pe fundul gropii de aproximativ 3 zile, neavând nicio şansă să iasă singur”, a transmis ISU Tulcea.

La fața locului au venit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea, formate din 7 subofiţeri, dintre care şi 2 alpinişti cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială de stingere şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Intervenția pompierilor a durat aproape trei ore şi a fost dificilă, ţinând cont de adâncimea gropii, de faptul că în interiorul acesteia era o altă groapă, mai mică, unde se afla poziţionat câinele, iar în orice moment aceasta se putea surpa, punând în pericol viaţa salvatorului, potrivit sursei amintite.

A rezistat eroic Un cățel curios, probabil în căutare de hrană pe lângă localitatea Mineri din județul Tulcea, a decis să inspecteze niște gunoaie de pe marginea unei gropi. Nu știm exact ce s-a întâmplat însă știm că micuțul patruped a lătrat până ce l-a auzit cineva, iar acel cineva ne-a sunat pentru a-l salva. Șapte salvatori ai Detașamentului de Pompieri Tulcea au găsit cea mai bună și cea mai sigură soluție, atât pentru micuțul cățel cât și pentru salvator, pentru a putea spune la final că misiunea s-a încheiat cu succes. După 3 ore de pregătiri, încercări și măsuri de siguranță, Iulian, alpinistul nostru, a reușit să scoată la lumină necuvântătorul care, nu prea a stat pe gânduri când s-a văzut în câmp deschis și a fugit pe dealurile din împrejurimi. Groapa de aproximativ 30 de metri adâncime, cât aproape un bloc cu 10 etaje, a pus la încercare priceperea și determinarea salvatorilor însă, la final, prin munca în echipă și experiența pompierilor, operațiunea a avut un deznodământ cu care suntem obișnuiți - raportăm, misiune îndeplinită!

Publicată de ISU Tulcea pe Luni, 12 februarie 2024

×
Subiecte în articol: caine salvat Tulcea
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close