Antena 3 CNN Actualitate Locale Aproape 1000 de blocuri fără apă caldă și căldură în București! Termoenergetica a emis o nouă alertă

Aproape 1000 de blocuri fără apă caldă și căldură în București! Termoenergetica a emis o nouă alertă

Avariile persistente în rețeaua de termoficare din București continuă să aducă dificultăți în viața cetățenilor. Sute de imobile se confruntă din nou cu probleme legate de lipsa apei calde și a căldurii.

Aproape 1000 de blocuri fără apă caldă și căldură în București! Termoenergetica a emis o nouă alertă
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    25 Ian 2024   •   12:11

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a informat joi, 25 ianuarie 2024, că aproape 1.000 de blocuri sunt afectate de aceste probleme.

Conform CMTEB, 982 de imobile din București fie nu beneficiază deloc de apă caldă și căldură, fie primesc aceste servicii, dar nu în parametrii optimi. Astfel, 271 de imobile au apa caldă și căldura complet oprite, în timp ce 711 imobile primesc aceste utilități, dar nu în condiții ideale.

Această situație pune în dificultate mii de locuitori din București care se confruntă cu frigul în case. Majoritatea avariilor sunt programate să fie remediate până la finalul zilei de joi, 25 ianuarie 2024, cu excepția câtorva blocuri unde problemele vor persista până vineri dimineață, 26 ianuarie 2024.

La acest moment, sistemul de termoficare din Capitală funcționează la capacitate normală în proporție de 89%, conform informațiilor transmise prin aplicația mobilă TermoAlert, citată de B365

Probleme sunt semnalate în toate sectoarele orașului, cu cele mai multe avarii înregistrate în Sectorul 2.

Este important de menționat că lista avariilor transmise de CMTEB poate suferi modificări, deoarece compania actualizează în mod constant informațiile referitoare la avarii în București.

Vezi AICI lista unde agentul termic a fost oprit pentru remedierea avariilor.

Termenul pentru punerea în funcțiune este estimat

”Termenul afișat pentru punerea în funcțiune a punctului termic este estimat.

Echipele Companiei Municipale Termoenergetica București S.A. lucrează în regim continuu pentru finalizarea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor.

Vă comunicăm că sistemul de monitorizare a parametrilor tehnici - SCADA deține date (informații transmise în timp real dispeceratelor de sector) pentru un număr de 836 din totalul celor 1027 puncte termice aflate în exploatarea Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB) S.A. Pentru punctele termice nemonitorizate SCADA (191) personalul CMTEB se deplasează periodic in teren în vederea efectuării verificărilor.

În cazul în care vă confruntați cu probleme privind furnizarea agentului termic pentru apă caldă și/sau căldură, iar adresa dumneavoastră nu se regăsește în listele publicate pe site, vă rugăm să vă adresați dispeceratelor de sector sau operatorilor call-center la numerele: TELVERDE - 0800 820 002 (apel gratuit) și 031 9442, aflate la dispoziția dumneavoastră 24 de ore din 24, pentru înregistrarea sesizării și verificarea ulterioară a situației”, transmite Termoenergetica.

×
Subiecte în articol: București Termoenergetica apă caldă
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close