Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbat din Iaşi, obligat de instanță să plătească facturile unei case în care nu mai locuieşte de opt ani

Bărbat din Iaşi, obligat de instanță să plătească facturile unei case în care nu mai locuieşte de opt ani

Un bărbat din Iaşi a aflat că trebuie să plătească facturile din casa în care nu mai locuieşte de opt ani. Asta pentru că noii locatari nu au transferat contractele pe numele lor.

Bărbat din Iaşi, obligat de instanță să plătească facturile unei case în care nu mai locuieşte de opt ani
Sursa foto: pexels.com
de Ştefan Petrică    |    31 Ian 2023   •   15:51

Bărbatul, pe numele său Liviu A. și-a pierdut casa pe care o avea în localitatea Valea Adâncă, județul Iași, în 2015. Patru ani mai târziu, acesta a decis să se retragă la o mănăstire.

În această perioadă, bărbatul a fost dat în judecată de către E.ON din cauza facturilor mari care s-au adunat pe adresa fostului domiciliu.

Până în 2017 s-au adunat facturi în valoare de 11.250 de lei, dar din cauza faptului că bărbatul locuia la o mănăstire, acesta nu a putut fi găsit cu ușurință pentru a clarifica situația.

Astfel, magistrații au dat dreptate furnizorului E.ON, obligându-l pe Liviu A. să plătească facturile adunate în toți acești ani.

Citește și: Directorul Poştei Române, anunț despre plata facturilor cu cardul de energie

Bărbatul a aflat de această situație abia în 2019 când mănăstirea la care stătea a fost contactată în cadrul dosarului de executare silită, pentru datoria care între timp a ajuns la 14.134 lei ca terț poprit, întrucât E.ON căuta orice sursă de venit pe care Liviu A. o putea avea, potrivit Adevărul.ro

Ieșeanul s-a adresat instanței, chemându-i în judecată pe noii proprietari ai casei, pentru a-i obliga să plătească facturile ce vizau perioada 2015-2017.

Pentru a stabili răspunderea civilă delictuală, legea impune îndeplinirea unui număr de patru condiții. Trebuie să existe o faptă ilicită, vinovăția pentru aceasta, un prejudiciu și o legătură între fapta ilicită și prejudiciu. Dar, în acest caz, nu exista o faptă ilicită, întrucât nu există o lege care să oblige pe cineva să încheie un astfel de contract.

Totodată, potrivit magistraților, Liviu A. trebuia să anunțe companiile de furnizare despre înstrăinarea imobilului și de a solicita rezilierea contractelor pe care a avea, pentru a evita atragerea răspunderii civile contractuale pentru contravaloarea energiei electrice și gazelor naturale.

În consecință, cererea bărbatului din Iași a fost respinsă, iar apelul declarat de acesta a intrat pe rol la Tribunal. La ultimul termen, magistrații au amânat judecata pentru luna martie.

×
Subiecte în articol: Iași barbat obligat plata facturi
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close