Antena 3 CNN Actualitate Locale Un tânăr din Iaşi a fost prins în timp ce-și dezgropa tatăl, mort din 2022. Credea că a fost îngropat de viu

Un tânăr din Iaşi a fost prins în timp ce-și dezgropa tatăl, mort din 2022. Credea că a fost îngropat de viu

Incident șocant în comuna Răducăneni din judeţul Iaşi. Un tânăr a fost prins într-un cimitir în timp ce încerca să-și scoată tatăl din mormânt, decedat în urmă cu doi ani. Preotul local a fost cel care a descoperit scena macabră.

Un tânăr din Iaşi a fost prins în timp ce-și dezgropa tatăl, mort din 2022. Credea că a fost îngropat de viu
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2024   •   18:10

Incidentul șocant a zguduit liniștea comunității din Răducăneni. Ciprian Filip, un tânăr în vârstă de 36 de ani, a pus mâna pe un hârleț și a plecat spre cimitirul din sat. Se întâmpla pe 25 februarie, scrie BZI.

S-a apucat de săpat când a ajuns la mormântul tatălui său, Grigore, un bărbat care s-a stins în anul 2022. Tânărul era convins că părintele său a fost îngropat de viu. 

A fost surprins însă de mai mulți localnici, iar preotul a anunțat Poliția. Ciprian a fost apoi condus la audieri. În sat, toată lumea povestește despre ce a fost individul în stare. 

"De când a murit tatăl lui, el a spus că a fost îngropat de viu. Mi-a mai spus de câteva ori că eu sunt de vină, că l-am îngropat de viu și că el o să-l dezgroape, dar nu am crezut că e în stare de așa ceva. Pe mine m-a anunțat preotul. A săpat groapa de a ajuns la sicriu aproape. A fost văzut de cineva și persoana respectivă a dat vestea. Preotul a sunat la poliție și a fost luat. După am astupat acolo, nu știu… Eu am rămas șocată când am auzit ce a făcut", a spus Petronela, mama tânărului.

Ce spune Poliţia

"La data de 25 februarie a.c., Secția nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat sapă mormântul unde este îngropat tatăl său, din comuna Răducăneni.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte", au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Tânărul este internat la Institutul de Psihiatrie "Socola" din Iași. Oamenii legii vor să afle dacă acesta este în deplinătatea facultăților mintale.

×
Subiecte în articol: Iași ingropat dezgropat Ciprian Filip
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close