Antena 3 CNN Actualitate Locale Un șofer băut a vrut să treacă peste polițiști cu mașina, după ce agenții i-au făcut semn să oprească, în București

Un șofer băut a vrut să treacă peste polițiști cu mașina, după ce agenții i-au făcut semn să oprească, în București

Un bărbat beat în vârstă de 50 de ani care a produs un accident în București, dar nu a oprit mașina și a fost urmărit în trafic, a fost reținut după ce a încercat să treacă peste polițiști cu mașina.

Un șofer băut a vrut să treacă peste polițiști cu mașina, după ce agenții i-au făcut semn să oprească, în București
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Noi 2023   •   13:39

Poliţiştii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Brigada de Poliție Rutieră au reținut joi un bărbat, în vârstă de 50 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, aflându-se sub influența alcoolului. Poliția Capitalei a transmis, sâmbătă, că accidentul a avut loc în 10 noiembrie 2023, în jurul orei 10.30.

Atunci, polițiști din cadrul Secţiei 24 Poliţie, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au recepționat pe stația de emisie-recepție, solicitarea unui echipaj din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră, care se afla în urmărirea unui autoturism, după ce șoferul a fost implicat într-un accident rutier.

Întrucât autoturismul în cauză a fost observat de un echipaj din cadrul Secției 24 Poliție, s-a procedat la interceptarea și la încercarea de a-l opri în trafic, folosind semnalele acustice și luminoase, însă șoferul a refuzat să oprească, continuându-și deplasarea.

"Ulterior, deși a fost oprit în dreptul unui imobil din Sectorul 5, șoferul a ignorat, și de această dată, dispozițiile polițiștilor, blocând portierele. Totodată, acesta a încercat să-și continue deplasarea, punând în pericol integritatea fizică a polițiștilor aflați lângă autoturismul său. Astfel, s-a procedat la spargerea geamului lateral al portierei stânga-față, moment în care șoferul a fost imobilizat și încătușat", spun, sâmbătă, polițiștii rutieri.

Citește și: Situație macabră la Primăria Lugoj: Curierul a livrat un colet în care se afla cenușa unei persoane incinerate

La fața locului s-a prezentat un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră, care l-a testat pe un bărbatul în vârstă de 50 de ani cu aparatul alcool-test, rezultatul fiind de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, cazul a fost preluat de către Brigada de Poliție Rutieră București, în vederea continuării cercetărilor. Ulterior, în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 16 noiembrie 2023, a fost dispusă reținerea bărbatului, pentru de 24 ore

 

×
Subiecte în articol: București sofer baut masina politisti agenti
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close