Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă în Bihor! Apele au devenit roșii. Specialiștii fac legătura cu cutremurul produs recent

Alertă în Bihor! Apele au devenit roșii. Specialiștii fac legătura cu cutremurul produs recent

Este alertă pe Valea Borod din județul Bihor! Apele au devenit roșii. Specialiștii spun că ar exista o legătură între acest fenomen și cutremurul de săptămâna trecută.

Alertă în Bihor! Apele au devenit roșii. Specialiștii fac legătura cu cutremurul produs recent
Sursa foto: Facebook | Apele Române
de Ioana Mircea    |    29 Feb 2024   •   17:06

Formația de lucru din Aleșd din cadrul Apele Române Crișuri s-a deplasat pe teren, în această dimineață, în Valea Borod, afluent al Crișului Repede, comuna Borod, județul Bihor, în legătură cu o posibilă poluare.

Specialiștii ajunși la fața locului au constatat că apa are o culoare roșiatică, de intensitate mare și iau în calcul că acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza unei posibile prăbușiri a unei galerii de mină din cauza cutremurului care s-a produs recent în județul Bihor. În zonă se află o exploatare minieră, nefuncțională de aproximativ 50 de ani.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu apa roșiatică din Valea Borod, județul Bihor

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"S-au prelevat probe de apă din mai multe puncte, urmând ca în câteva ore să avem și primele rezultate. Totodată, au fost anunțate folosințele consumatoare pentru a -și adapta procesele tehnologice în vederea tratării corespunzătoare a apei.

Având în vedere că debitul evacuat din galerie este estimat la 0.5 mc/s, se așteaptă ca în Crișul Repede diluția să fie de 10-12 ori mai mare. Impactul estimat al poluării este până la acumularea Lugaș unde există un volum de 20,38 milioane mc. de apă", au transmis Apele Române pe Facebook.

Personalul tehnic de specialitate din cadrul ABA Crișuri va continua monitorizarea situației până la stoparea fenomenului și încadrarea apei în limitele normale de calitate.

×
Subiecte în articol: Bihor ape rosii cutremur
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close