Antena 3 CNN Actualitate Locale Adolescent de 15 ani, în stare gravă, după ce o petardă i-a explodat în mână, în Alba

Adolescent de 15 ani, în stare gravă, după ce o petardă i-a explodat în mână, în Alba

Un adolescent în vârstă de 15 ani, jucător e handbal, a fost grav rănit de o petardă care i-a explodat în mână. S-a întâmplat în comuna Meteş din judeţul Alba. Tânărul era pe stradă, chiar în faţa casei când a aprins petarda care i-a explodat în timp ce o ţinea în mână. Tatăl acestuia a sunat imediat la 112.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Dec 2023   •   09:16

Petarda pe care a aprins-o tânărul avea două încărcături. Văzând că nu a pocnit şi a doua oară, a luat-o de jos pentru a o verifica. La foarte scurt timp însă, petarda a explodat în mâna adolescentului.

"După stabilizarea şi luarea măsurilor de prim-ajutor în cadrul UPU Alba şi din cauza complexităţii leziunilor a fost transferat la Târgu Mureş, într-un serviciu specializat de chirurgie plastică şi reparatorie.

De la noi a plecat stabil hemodinamic şi respirator, cu tratamentul pe care noi l-am inițiat", a transmis Aurel Crișan, medic șef UPU-SMURD Alba.

La locul incidentului au ajuns şi poliţiştii.

"Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi efectuarea de operațiuni fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Din primele date, minorul a cumpărat aceste petarde de pe internet", a precizat Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba.

Adolescentul este elev al liceului cu program sportiv din Alba Iulia la clasa de handbal. Iar incidentul l-ar putea ţine departe de teren pentru câteva luni

 

×
Subiecte în articol: adolescent stare grava petardă Alba Meteș
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close