Antena 3 CNN Actualitate Locale Accident grav cu două autocare în care sunt 90 de elevi şi profesori. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Accident grav cu două autocare în care sunt 90 de elevi şi profesori. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Un accident grav a avut loc pe DN 1 localitatea Poiana Bradului, Sibiu, în care au fost implicate două autocare în care se aflau 90 de elevi şi profesori. A fost activat Planul Roşu de intervenție

de Claudia Popovici    |    26 Apr 2023   •   21:05

Update 22:59 Planul roșu a fost dezactivat.

Conform bilanțului final furnizat de ISU Sibiu, 86 de copii și 7 adulți au fost implicați în accident.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La spital au fost transportați 33 de minori și un adult cu traumatisme minore și diferite contuzii, toate persoanele fiind conștiente și cooperante. Restul persoanelor au refuzat transportul la spital.

Traficul rutier se desfășoară pe un singur sens, alternativ.

Update 22:49: Potrivit Ionuţ Pop, director seminar Teologic Braşov, cei 84 de copii cu vârste cuprinse între 15-18 ani se aflau în săptămâna verde, iar în această seară se întorceau de la o mânăstire de la Șimleul Silvaniei.

Update 22:37: Până la acest moment, 10 copii au fost transportați la spital de către echipajele SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanta, conștienți și cooperanți

Update 21:55: Până la acest moment au fost evaluate medical 65 de persoane, toate sunt conștiente și cooperante. 

Trei persoane sunt transportate la spital, este vorba de 2 persoane în vârstă de 15 ani și una în vârstă de 17 ani. Acuză dureri cervicale, sunt conștienți și cooperanți. 
Aceștia vor fi transportați la CPU Luther.

Update 21:46: În cele două autocare se aflau 90 de persoane - 2 șoferi, 4 profesori și 84 de copii cu vârste cuprinse între 15-18 ani. Până la momentul actual au fost îngrijiți medical 34 de copii (atac de panică și diverse traumatisme).

Traficul rutier se desfășoară pe un singur sens, alternativ.

Update 21:24. La fața locului, echipajele operative intervin cu 2 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD și 4 ambulanțe SAJ.

"Din primele informaţii toţi pasagerii din cele două autocare erau autoevacuaţi. La acest moment echipajele acordă îngrijiri medicale pentru 34 de persoane. Nu sunt persoane grav rănite. Toate persoanele sunt conștiente", a spus la Antena 3 CNN, Andreea Ştefan, purtător de cuvânt ISU Sibiu. 

 

Update 21:17: 20 de copii vor fi transportați la spital. Nu există răniţi grav.

"La faţa locului au ajuns 5 autospeciale. Sunt câteva victime cu traumatisme toracice şi din primele informaţii 15-20 de copii vor merge la spital. Este vorba despre o tamponare faţă-spate", a spus la Antena 3 CNN, purtătorul de cuvânt al ambulanței din Sibiu. 

Accident grav cu două autocare în care sunt 90 de elevi şi profesori. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

ISU Sibiu intervine de urgență pe DN1 la Hula Bradului, la un accident rutier între două autocare.

Din primele informații sunt implicate aproximativ 90 de persoane minore cu vârste cuprinse între 15-18 ani.

La faţa locului, au ajuns echipaje medicale care fac evaluarea celor care au ieşit din autocare. Au fost semnalate mai multe atacuri de panică.

Autocarele sunt pe roți pe partea carosabilă lovite faţă-spate. La nivelul județului Sibiu s-a activat Planul Roșu de intervenție. Acțiunea este în dinamică.

 

×
Subiecte în articol: autocare Sibiu elevi raniti profesori
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close