Antena 3 CNN Actualitate Locale A murit Atanasie-Tănăsache Costea, unul din cei mai iubiţi şi cunoscuţi preoţi din România

A murit Atanasie-Tănăsache Costea, unul din cei mai iubiţi şi cunoscuţi preoţi din România

Atanasie-Tănăsache Costea, unul din cei mai iubiţi şi cunoscuţi preoţi din România a murit, astăzi, într-un accident cumplit pe DN2-E85, cunoscut sub numele de "Drumul Morţii". Avea 66 de ani.

A murit Atanasie-Tănăsache Costea, unul din cei mai iubiţi şi cunoscuţi preoţi din România
Sursa foto: Captură video Youtube
de Claudia Popovici    |    11 Iul 2023   •   23:32

Tragedia a avut loc, astăzi dimineață, pe DN2-E85 pe traseul dintre Buzău și București, cunoscut sub numele de "Drumul morții", acolo unde Atanasie-Tănăsache Costea, un preot cunoscut din București a murit în urma unui impact devastator cu o autocisternă.

Urmare cercetărilor s-a stabilit că autoturismul condus de părintele profesor Atanasie-Tănăsache Costea a intrat pe contrasens și s-a izbit violent cu un camion cisternă. Impactul a fost devastator, iar vehiculul a fost complet distrus.

La faţa locului au ajuns echipajele de pompieri de la ISU Ialomița şi un elicopter SMURD.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de medici părintele profesor Atanasie-Tănăsache Costea nu a mai putut fi salvat, notează stiripesurse.ro.

Cine este părintele Atanasie-Tănăsache Costea

Părintele s-a născut în urmă cu 66 de ani la Pechea, în județul Galați, iar în 1984 a cunoscut-o pe viitoarea soție, presbitera Elena Costea.

Primii șapte ani i-au petrecut la Parohia Smulți, din județul Galați, împreună cu primii lor patru copii. Cel de al cincilea s-a născut după ce familia s-a mutat la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Galați, o parohie săracă din port, la ale cărei slujbe abia dacă participau câțiva enoriași.

În perioada respectivă, Părintele Tănăsache a început să-și dovedească abilitățile de lucru cu tinerii, punând la dispoziția ASCOR Galați biserica și călăuzirea sa. De atunci, biserica modestă din port a fost mereu plină de tineri.

În 1996, familia s-a mutat în Capitală, unde părintele a devenit ghid spiritual pentru studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București. El coordona și practica studenților în școlile Capitalei.

În 2007, și-a susținut teza de doctorat, intitulată „Dimensiunea spirituală ortodoxă a pedagogiei creştine”, iar în 2010 a fost numit paroh al bisericii bucureștene „Sfântul Ilie – Grant”.

Părintele Tănăsache Atanasie Costea este autorul mai multor articole de specialitate despre legătura dintre educație și spiritualitate, dar nu s-a preocupat să avanseze în cariera academică, ci și-a dedicat viața călăuzirii tinerilor, prin aplicarea în practică a principiilor pedagogiei creștine, scrie basilica.ro

×
Subiecte în articol: a murit barbat cisterna
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close