Antena 3 CNN Actualitate Listă ”neagră” a școlilor cu probleme. Încep inspecțiile în mai multe unități de învățământ, după incidentele din ultima perioadă

Listă ”neagră” a școlilor cu probleme. Încep inspecțiile în mai multe unități de învățământ, după incidentele din ultima perioadă

Încep inspecțiile maraton la școlile cu probleme, după incidentele șocante descoperite în ultima perioadă. Inspectoratele au întocmit o listă neagră a acestor unități de învățământ. În București, cinci școli au intrat deja în vizorul autorităților.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2024   •   11:11

Pe lista celor cinci școli din București care se află pe lista neagră se numără și Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, acolo unde un elev a fost violat de două ori, în toaleta unității de învățământ. 

Practic, abia acum, după incidentele grave de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, dar și după scandalul de bullying de la Colegiul German Goethe, Inspectoratul General al municipiului București a întocmit o listă pe care se află cinci școli gimnaziale de stat, unde vor avea loc inspecții școlare, la începutul lunii viitoare, astfel încât reprezentanții Inspectoratului Școlar să stabilească dacă sunt nereguli și, în cazul în care vor fi descoperite, cum trebuie să se acționeze în continuare, pentru a le rezolva.

Pe de altă parte, nici în prezent nu există acel plan de combatere a violenței școlare la nivel național, plan care ar fi trebuit să intre în vigoare încă din această lună, însă reprezentanții ministerului Educației spun că încă este în lucru și nici nu se știe când va fi finalizat. 

De asemenea, după dezvăluirile Antena 3 CNN privind cazul copilului abuzat într-o școală din București, Ministerul Educației a cerut luarea unei serii de măsuri în unitățile de învățământ.

Mai exact, în școlile cu un număr ridicat de cazuri de violență înregistrate se va acorda sprijin de urgență pentru planificarea și desfășurarea unor măsuri de prevenire și combatere a cazurilor de violență. Școlile identificate și măsurile luate vor fi raportate la Ministerul Educației până în 31 martie.

×
Subiecte în articol: şcoli România elevi
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close