Antena 3 CNN Actualitate Senatul a adoptat "Legea 2 Mai”. Ministrul Justiției: "Ne asigură că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare"

Senatul a adoptat "Legea 2 Mai”. Ministrul Justiției: "Ne asigură că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare"

Senatul a votat luni, cu 90 de voturi pentru, "Legea 2 Mai", a anunțat Ministerul Justiției.

Senatul a adoptat "Legea 2 Mai”. Ministrul Justiției: "Ne asigură că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare"
Sursa foto: Facebook I Alina Gorghiu
de Ştefan Petrică    |    20 Noi 2023   •   19:47

Alina Gorghiu susține că în primele 10 luni ale anului au fost înregistrate 10.780 de dosare având ca obiect drogurile, faţă 8484 în aceeași perioadă a anului trecut.

"E o lege care ne asigură că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare. Acolo le este locul.

Când vorbim de droguri de droguri de mare risc, ne referim la: cocaină, heroină, ecstasy, fentanyl, oxicodona.

Acele droguri de mare risc care distrug destine. Producția și traficul de droguri rămân cea mai mare afacere criminală din UE”, a afirmat Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Citește și: Noua Lege a pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaților

Potrivit acesteia, inițiativa elimină posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc și creşte de la 2-7 ani la 3-10 ani pedepsele prevăzute de Legea nr. 194/2011 pentru anumite fapte de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

"Va trebui să găsim pârghii prin care să stopăm traficul de droguri care generează bani negri în economia subterană.

Pe parcursul anului 2022, 810 inculpați au fost condamnați definitiv pentru infracțiuni de trafic de droguri (intern sau internațional).

Dintre aceștia, 402 au fost condamnați la pedepse cu executare în regim de detenție, iar pentru 379 de persoane, instanțele au pronunțat hotărâri de condamnare cu suspendarea executării pedepsei.

Vorbim de aproape 47% dintre traficanții de droguri care, deși condamnați, nu fac închisoare”, afirmă ministrul Justiției.

Alina Gorghiu a spus că numai în primele 10 luni ale anului 2023 au fost înregistrate 10.780 de dosare având ca obiect drogurile, faţă de anul anterior, în aceeaşi perioadă, 8484.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close