Antena 3 CNN Actualitate Kovesi, după audierea de la ÎCCJ: Nu am comis nicio abatere

Kovesi, după audierea de la ÎCCJ: Nu am comis nicio abatere

Kovesi, după audierea de la ÎCCJ: Nu am comis nicio abatere
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Mar 2019   •   12:27

Update: Laura Codruța Kovesi a ieșit de la audierea de la ÎCCJ. Fosta șefă DNA a stat mai bine de 2 ore la audieri.

”Azi s-a judecat una dintre acțiunile disciplinare. CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară. Este vorba despre un control pe care l-am dispus în cadrul DNA cu privire la consilierul care avea calitatea de judecător, dar era deteșat la DNA, să facă o evaluare pe aspecte de jurisprudență, având în vedere că era practică judiciară. Aceasta era abaterea disciplinară”, a spus Kovesi.

Știrea inițială: Laura Codruța Kovesi, candidata pentru funcția de procuror-șef european, a intrat la audieri, la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Laura Codruța Kovesi a primit o nouă lovitură de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Este vorba de o achitare definitivă pentru un lot de 10 foști directori din Primăria Municipiului București.

Printre aceștia se numără Bogdan Șoșoacă, Andrei Creci, fost director juridic, Mihuț Luminița, fostă directoare a Fondului Imobiliar. Toți aceștia rămân achitați definitiv prin respingerea apelurilor formulate atât de inculpați, cât și de DNA.

Înalta Curte a menținut decizia dată de Curtea de Apel în 2017. Atunci achitarea s-a făcut pentru că abuzul în serviciu ca faptă ce cuprindea sintagma declarată neconstituțională nu mai e prevăzută de legea penală.

×
Subiecte în articol: ICCJ audiere Kovesi
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close