Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, referitor la funcția de președinte al Consiliului European: „Să sperăm că vom avea un nume în scurt timp”

Klaus Iohannis, referitor la funcția de președinte al Consiliului European: „Să sperăm că vom avea un nume în scurt timp”

Klaus Iohannis, referitor la funcția de președinte al Consiliului European: „Să sperăm că vom avea un nume în scurt timp”
Sursa foto: foto- presidency.ro
20 Iun 2019   •   17:30

Aflat la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor adresate de jurnaliști. La această ședință se vor alege funcțiile-cheie pentru viitoarea componență a Parlamentului European. 

Potrivit unor surse, președintele României se află printre favoriții pentru funcția de președinte al Consiliului European, alături de premierul din Belgia, din Portugalia și cel din Luxemburg. 

„Nu cred că în momentul de față e bine să ascultăm zvonurile. Începem o negociere cu privire la poziția de președinte al Consiliului. Nu avem în acest moment un progres semnficiativ al negocierilor. Haideți să așteptăm și să vedem cum decurg discuțiile astăzi, poate mâine sau săptămâna viitoare. Suntem în fața unor negocieri politice. E prea devreme să spunem da, acesta va fi alesul. Să sperăm că negocierile vor decurge rapid și vom avea un nume pentru aceste poziții”, a spus Iohannis la Bruxelles. 

„Vă pregătiți pijamaua și periuța de dinți pentru o noapte lungă de negocieri?”, a fost întrebat de un jurnalist. 

„Nu sunt absolut sigur că voi avea nevoie de pijama”, a glumit Klaus Iohannis. 

Citiți și Klaus Iohannis, favorit pentru o funcție-cheie în Parlamentul European. Renunță președintele la Cotroceni pentru Bruxelles?

×
Subiecte în articol: nume presedinte Klaus Iohannis
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close