Antena 3 CNN Actualitate Karl Nehammer repostează mesajul lui Marcel Ciolacu pe rețeaua X, după vizita la București

Karl Nehammer repostează mesajul lui Marcel Ciolacu pe rețeaua X, după vizita la București

Cancelarul austriac Karl Nehammer, care s-a evidențiat în ultimul an drept cel mai înverșunat adversar al extinderii spațiului Schengen cu România, și-a încheiat fără cuvinte vizita la București.

Karl Nehammer repostează mesajul lui Marcel Ciolacu pe rețeaua X, după vizita la București
Sursa foto: X@CiolacuMarcel
de Adrian Iclozan    |    07 Mar 2024   •   20:25

Mai exact, Nehammer s-a dovedit foarte scump la vorbă cu presa și a folosit, pe o rețea socială, cuvintele premierului român Marcel Ciolacu.

Ciolacu a postat un scurt mesaj pe rețeaua X, după întâlnirea de joi după-amiază cu omologul său austriac iar mesajul premierului român a fost repostat la scurt timp de Nehammer.

"Întâlnire constructivă cu cancelarul Nehammer cu privire la calea de urmat pentru construirea unei cooperări mai puternice, în special în ceea ce privește securitatea și gestionarea frontierelor, inclusiv în Ungaria și în Balcanii de Vest. Ne consolidăm relațiile și construim pentru viitor", este mesajul lui Marcel Ciolacu, repostat de șeful guvernului din Austria.

Este a treia activitate a lui Nehammer pe contul său X, pe parcursul zilei în care s-a aflat în capitala României.

Într-un mesaj anterior, el a felicitat-o pe Ursula von der Leyen, pe care Partidul Popular European o susține pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene.

Însă mesajul așteptat de români de la Nehammer este cel în care acesta a abordat subiectul Schengen.

Nehammer, aproape mut cu presa la București, dar ceva mai vocal pe X: "Spațiul Schengen nu poate fi extins acum"

"România este un partener important pentru Austria. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă în această țară. Mulți cetățeni români lucrează în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire.

În același timp, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile Austriei față de extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: în prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins", spune acest text, publicat joi după-amiază.

Antena 3 CNN a relatat că, pe parcursul prezenței în capitala României, Karl Nehammer a fost extrem de reținut cu presa: nu a făcut declarații și și-a pus gărzile de corp să-i țină la distanță pe jurnaliștii care voiau să-l chestioneze.

El i-a spus, totuși, reporterului Antena 3 CNN că cei mai buni prieteni ai săi (ai cancelarului, n.r.) "sunt români".

Cât privește inflexibilitatea sa în chestiunea extinderii Schengen, cancelarul i-a trimis pe jurnaliști "să citească declarația președintelui Iohannis".

Iohannis l-a primit pe Nehammer, joi, la Palatul Cotroceni.

Atât președintele român, cât și șeful guvernului din Austria au susținut în cursul zile discursuri la Congresul PPE.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close