Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader: „Sunt mulți care nu sunt la locul lor. Cum ar fi Augustin Lazăr”

Tudorel Toader: „Sunt mulți care nu sunt la locul lor. Cum ar fi Augustin Lazăr”

Tudorel Toader: „Sunt mulți care nu sunt la locul lor. Cum ar fi Augustin Lazăr”
20 Dec 2018   •   09:26

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că în structurile Ministerului Public sunt încă multe persoane care nu sunt la locul lor, chiar dacă au comis grave nereguli.

Întrebat dacă judecătoarea Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, ar trebui anchetată penal după ce s-a constatat că a refuzat să aplice legea, chestiune care a dus la anularea unor sentinţe, Toader a zis că „Eu sunt convins de faptul că ştiţi că ministrul nu se ocupă de anchete. Am auzit şi eu că s-a declanşat o acţiune disciplinară împotriva preşedintelui ÎCCJ. Ştiţi şi dumneavoastră că garantul independenţei justiţiei este CSM. Întrebaţi secţia de judecători, întrebaţi secţia judiciară, ministrul Justiţiei nu se ocupă de aşa ceva”, a declarat Tudorel Toader.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, este cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară pentru că a refuzat nejustificat îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Despre ce ar trebui să se întâmple cu Livia Stanciu, fostă președinte ÎCCJ, care acum este la CCR și nu mai poate răspunde, Toader a spus că „Și Lazăr este încă procuror general. Sunt mulți care nu sunt la locul lor. Cum ar fi Augustin Lazăr care încă este procuror general. Deci sunt mulți de-alde încă, sunt mulți care nu sunt la locul lor”.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close