Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader, reacție după ce Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva României

Tudorel Toader, reacție după ce Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva României

Tudorel Toader, reacție după ce Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva României
27 Mai 2018   •   10:25

Tudorel Toader a postat un mesaj pe contul personal de Facebook, după ce Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva României pe Directiva UE privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, care trebuia să fie implementată până în luna aprilie 2018. 

Pentru evitarea sancțiunilor, ministrul Justiției spune că este necesar ca prevederile Directivei să fie transpuse în legislația națională până la momentul în care Comisia Europeană va sesiza Curtea Europeană de Justiție.

„Simple precizări, referitoare la ne/transpunerea Directivei privind prezumția de nevinovăție !

În iulie 2017, Ministerul Justiției a finalizat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei privind prezumția de nevinovăție, proiect care a fost transmis la Guvern.
În ședința din 18 august 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei privind prezumția de nevinovăție, proiect care a fost transmis la Senat.
În 4 decembrie 2017, proiectul de lege a fost adoptat de către Senatul României, apoi a fost transmis la Camera Deputaților.
Camera deputaților a stabilit ca dezbaterea să se facă în procedură de urgență, printr-o comisie specială. 
Dezbaterile au fost blocate iar opoziția a contestat respectiva comisie la CCR !
Pentru evitarea sancțiunilor, este necesar ca prevederile Directivei să fie transpuse în legislația națională până la momentul în care Comisia Europeană va sesiza Curtea Europeană de Justiție.”, a fost mesaju transmis de Tudorel Toader.

×
Subiecte în articol: Toader reactie Comisia Europeana procedura
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close