Antena 3 CNN Actualitate Justiție Tudorel Toader, noi detalii în cazul eliberării Elenei Udrea și a Alinei Bica

Tudorel Toader, noi detalii în cazul eliberării Elenei Udrea și a Alinei Bica

Tudorel Toader, noi detalii în cazul eliberării Elenei Udrea și a Alinei Bica
21 Dec 2018   •   14:20

Update: Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat, vineri, că la minister au ajuns „doar dispozitivele hotărârilor de suspendare a executării pedepselor” pentru Elena Udrea și Alina Bica.

„Simple precizari: Astăzi (n.r. - vineri), la orele 11.45, la MJ au ajuns doar dispozitivele hotărârilor de suspendare a executării pedepselor pentru condamnatele din Costa Rica.Urmează ca MJ să primească documentația completă. Urmează ca fiecare să își cunoască și să își realizeze competențele legale, iar opinia publică să fie corect informată!”, a scris Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook.

Știrea inițială 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vorbit, vineri, despre decizia de eliberare a Alinei Bica și a Elenei Udrea.

Ministrul spune că că ÎCCJ trebuie să trimită la Ministerul Justiției hotărârea de suspendare a executării, iar până acum nu a primit nimic.

„Pentru ambele, instanța de executare este din România. Instanța de executare trebuie să trimită la Ministerul Justiției hotărârea de suspendare a executării. Ulterior, Ministerul justiției traduce, apostilează și tyransmite documentația prin curierul diplomatic. La Ministerul Justiției nu am primit nimic în acest sens. După ce primim hotărârea de suspendare, Ministerul va proceda imediat în acest sens”, a spus Tudorel Toader.

Elena Udrea va fi eliberată din închisoare, după ce judecătorii au decis suspendarea pedeapsei de șase ani de închisore în dosarul Gala Bute.

Citește și: Care este procedura de eliberare în cazul Elenei Udrea

Citește și: Pedeapsa Alinei Bica a fost suspendată. Fosta șefă DIICOT va fi eliberată din închisoare imediat ce decizia ajunge în Costa Rica

×
Subiecte în articol: Elena Udrea tudorel toader
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close