Antena 3 CNN Actualitate Justiție Secţia de investigare a magistraţilor, comunicat de ultimă oră privind dosarul lui Kovesi

Secţia de investigare a magistraţilor, comunicat de ultimă oră privind dosarul lui Kovesi

Secţia de investigare a magistraţilor, comunicat de ultimă oră privind dosarul lui Kovesi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Feb 2019   •   18:27

Secţia de investigare a magistraţilor a dat publicităţii joi un comunicat de presă ca reacţie la afirmaţiile din spaţiul public în legătură cu deschiderea dosarului pe numele fostei şefe a DNA.

„Cu privire la afirmaţiile lansate în spaţiul public, în cursul zilelor de 13 şi 14 februarie 2019, de mai multe publicaţii online, posturi de televiziune şi factori politici, prin care se fac speculaţii şi sunt realizate asocieri politice cu privire la activitatea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, în contextul citării unei persoane în calitate de suspect, într-un dosar aflat pe rolul Secţiei, conducerea acestei structuri atrage atenţia asupra pericolului creat de astfel de atacuri grave şi total nefondate la adresa independenţei procurorilor care-şi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei cu profesionalism şi obiectivitate. Acreditarea ideii că procurorii din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie acţionează ca 'pluton de execuţie' şi că această Secţie 'se dovedeşte o măciucă în mâinile puterii politice', reprezintă o ofensivă fără precedent şi o presiune extrem de periculoasă asupra magistraţilor implicaţi în derularea procedurilor judiciare în curs”, afirmă sursa citată.

Potrivit comunicatului, secţia a fost creată ca o garanţie a independenţei magistraţilor, iar orice încercare de intimidare reprezintă presiuni şi ingerinţe nepermise în activitatea procurorilor.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a anunţat că a fost citată, pentru vineri, la Secţia de investigare a magistraţilor, într-un dosar în care are calitatea de suspect pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul are legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa, cercetările în acest caz fiind deschise în urma unui denunţ depus de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Citiți și:

Câți ani de închisoare riscă Laura Codruța Kovesi

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close