Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției, despre legea grațierii: Proiectul pe care noi l-am înaintat va fi îmbunătățit

Ministrul Justiției, despre legea grațierii: Proiectul pe care noi l-am înaintat va fi îmbunătățit

Ministrul Justiției, despre legea grațierii: Proiectul pe care noi l-am înaintat va fi îmbunătățit
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    28 Ian 2017   •   22:36

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a vorbit sâmbătă, la Antena 3, despre ordonanța grațierii.

Dacă ținem problema sub preș ne vom trezi cu o decizie pilot care ne va condamna. Sunt aproximativ 28.000 de deținuți pentru care nu se respectă condițiile minimale de viața. Asta înseamnă o penalizare de 80 de milioane de euro pe an(...). Noi trebuie să demonstrăm la CEDO că putem face ceva. Simpla amendă care va fi luată din banii românilor nu va rezolva problema”, a spus ministrul Justiției.

„ Violatorii și criminalii sunt excluși. Ultima lege a grațierii a fost dată în 2002. Nu e o soluție minune, trebuie să venim și cu alte legi”, a mai spus ministrul.

„Proiectul pe care noi l-am înaintat va fi îmbunătățit. Dar a-l respinge și a spune că România nu e pregătită, să ne dea altcineva o soluția pentru a nu plăti din aprilie 80 de milioane de euro”, a adăugat Florin Iordache.

Klaus Iohannis, la Strasbourg: „Nu va fi niciun fel de amendă de la CEDO. Grațierea este doar o posibilă soluție”

Vă amintim că președintele Klaus Iohannis a afirmat, de la Strasbourg, că a discutat cu președintele CEDO și cu președintele Comisiei de la Veneția pe tema condițiilor din penitenciarele din România, precum și proiectul privind grațierea, arătând că țara noastră nu va fi sancționată dacă va întocmi un ”pachet de măsuri care să satisfacă cerințele CEDO și ale Consiliului European”.

Florin Iordache a precizat că la dezbaterea publică, organizată luni de MJ pe proiectele de OUG privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, reprezentanţii presei vor avea acces.

„Eu sunt obligat luni să ascult pe toți cei care vin și fac sugestii”, a spus ministrul.

 

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close