Antena 3 CNN Actualitate Justiție Lider PSD: România s-ar putea retrage din Parchetul European

Lider PSD: România s-ar putea retrage din Parchetul European

Lider PSD: România s-ar putea retrage din Parchetul European
19 Mar 2019   •   16:53

România s-ar putea retrage din Parchetul European. O spune senatorul PSD Şerban Nicolae, care a lansat varianta retragerii din acest proiect al Uniunii Europene, pe motiv că nu are acoperire constituţională în România.

Potrivit acestuia, procurorii pot activa doar pe lângă instanţele din ţară şi nu se pot constitui în parchete din afara graniţelor, contrar prevederilor Constituţiei.

"Am spus ca Românie e posibil să se fi grabit în a se angaja că poate trimite la Parchet European procurori. Pentru că, potrivit Constituției României, procuorii își desfășoară activitatea în cadrul Ministerului Public, constituiți în parchete pe lângă instanțele de judecată.

Parchetul European, așa cum e prevăzut el ca instituție, nu este constituit pe lângă o instanță de judecată și procurorii nu își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției din vreo țară și atunci am putea avea procurori de două categorii, ceea ce, la acest moment, pare să fie o problemă",  a spus Șerban Nicolae, într-o intervenție la Antena 3.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close