Antena 3 CNN Actualitate Justiție Kovesi cere din nou recuzarea Adinei Florea

Kovesi cere din nou recuzarea Adinei Florea

Kovesi cere din nou recuzarea Adinei Florea
Sursa foto: foto: Agerpres
18 Feb 2019   •   16:45

Fostul procuror șef DNA Laura Codruța Kovesi a depus, luni dimineață, o nouă cerere de recuzare a procurorului Adina Florea.

Cererea are șapte pagini și a fost trimisă prin fax.

Adina Florea instrumentează dosarul în care Kovesi este urmărită penal.

Laura Codruța Kovesi a fost audiată, vineri, la Parchetul General. Fosta șefă a DNA a declarat atunci că a cerut recuzarea procurorilor. La scurt timp după audiere, a fost respinsă recuzarea Adinei Florea.

Citește și: Decizie în dosarul lui Kovesi: A fost respinsă recuzarea Adinei Florea

Procurorul de caz este Adina Florea, care a fost propusă de ministrul Justiţiei la şefia DNA, iar procurorul-şef la Secţiei de anchetă, recuzat la rândul lui de Kovesi, este Gheorghe Stan, fostul adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close