Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Judecător CAB: Revocarea Mihaielei Moraru Iorga, o răzbunare

Judecător CAB: Revocarea Mihaielei Moraru Iorga, o răzbunare

Judecător CAB: Revocarea Mihaielei Moraru Iorga, o răzbunare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Noi 2017   •   22:28

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a încălcat legea în mai multe rânduri atunci când a emis ordinul prin care a fost dată afara procuroarea Mihaiela Moraru Iorga, de la DNA - este constatarea Instanței, care a repus-o în drepturi pe procuroarea DNA.

Motivarea Curții de Apel București (CAB) dată miercuri de judecătorul Amer Jabre abundă de elemente care conduc la ideea că revocarea Mihaielei Moraru Iorga din DNA ar fi putut reprezenta un act de răzbunare a lui Kovesi, însuși judecătorul CAB ridicând "semne de întrebare asupra motivelor reale, oportunității și legalității procedurii de revocare" dispuse de Laura Kovesi, potrivit luju.ro.

Analizând "prudența în luarea deciziei de revocare", judecătorul CAB Amer Jabre a reținut că Laura Kovesi nu i-a oferit Mihaielei Moraru Iorga posibilitatea de a se apăra față de acuzațiile aduse, "neexistând dovezi nici măcar cu privire la solicitarea unui punct de vedere cu privire la faptele imputate".

În acest context, judecătorul Amer Jabre de la Curtea de Apel București a reținut în sentință faptul că Laura Kovesi nu a putut să combată afirmațiile Mihaielei Moraru Iorga referitoare la faptul că "denunțătorul (n.r. - Dinu Pescariu) i-a fost "direcționat" chiar de către conducerea DNA, reclamanta (n.r. - Mihaiela Moraru Iorga) bănuind că în prealabil acesta a și fost în audiență la conducerea DNA”.

Cazul a fost comentat miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close