Antena 3 CNN Actualitate Justiție Documentul care poate duce la revocarea Laurei Kovesi

Documentul care poate duce la revocarea Laurei Kovesi

Documentul care poate duce la revocarea Laurei Kovesi
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Noi 2017   •   16:27

Laura Codruța Kovesi a încălcat legea în mai multe rânduri atunci când a emis ordinul prin care a fost dată afara procuroarea Mihaiela Iorga. Este constatarea Instanței, care a repus-o în drepturi pe procuroarea DNA.

Între timp, procurorul care a declanşat războiul cu Laura Codruţa Kovesi, Mihaela Iorga Moraru este acuzată de favorizarea infractorului. Ar fi vorba despre omul de afaceri Florian Walter și cu perioada în care acesta era urmărit internațional. La ieşirea de la DNA Ploieşti procuroarea Mihaela Iorga Moraru a spus jurnaliştilor o poveste cu tâlc.

Marți, a venit și motivarea de la Curtea de Apel București, după ce Mihaiela Iorga Moraru a contestat revocarea pusă în această vară de Kovesi. Este o motivare de 32 de pagini, din care aflăm că Laura Codruța Kovesi a emis acel ordin de revocare în mod nelegal. Nu a fost un ordin de revocare motivat sau întemeiat și nu i-a oferit Mihaielei Iorga Moraru dreptul la apărare. 

„Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Ploiești au dispus urmărirea penală față de suspecta MORARU IORGA MIHAIELA, la data faptelor și în prezent procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, pentru infracțiunile de:

 

- favorizarea făptuitorului;

- fals intelectual în formă continuată.

Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

În condițiile în care față de un inculpat cercetat într-un dosar aflat pe rolul D.I.I.C.O.T., au fost emise mandatul european de arestare și cererea de dare în urmărire internațională, suspecta Moraru Iorga Mihaiela, la rugămintea expresă a acestuia, l-a ajutat, cu intenție directă, prin acte comisive și omisive, în scopul îngreunării cercetărilor și tragerea lui la răspundere penală”, se arată într-un comunicat al DNA.

×
Subiecte în articol: revocare document Laura Kovesi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close