Antena 3 CNN Actualitate Justiție DNA îi trimite din nou în judecată pe Elena Udrea și pe jurnalistul Dan Andronic

DNA îi trimite din nou în judecată pe Elena Udrea și pe jurnalistul Dan Andronic

DNA îi trimite din nou în judecată pe Elena Udrea și pe jurnalistul Dan Andronic
24 Iun 2019   •   15:40

DNA anunță că îi trimite în judecată din nou pe Elena Udrea și pe jurnalistul Dan Andronic pentru trafic de influență și spălare de bani, respectiv mărturie mincinoasă. Asta după ce anterior, judecătorii Înaltei Curți anulaseră mai multe probe din dosar.

"La data de 24 iunie 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus retrimiterea în judecată a inculpaților:
 
UDREA ELENA GABRIELA, membru al Guvernului la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor,
ANDRONIC DAN-CĂTĂLIN, om de afaceri și jurnalist, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.
 
Precizăm că, anterior, în etapa procesuală a camerei preliminare, prin încheierea din data de 11 februarie 2019, judecătorii din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție au dispus anularea unor probe (emailuri) și îndepărtarea lor de la dosar.
În consecință, procurorii anticorupție au solicitat restituirea cauzei în vederea readministrării probelor anulate, lucru pe care l-au și făcut în contextul efectuării unei percheziții informatice", se arată în comunicatul DNA.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close