Antena 3 CNN Actualitate Justiție Decizii finale în dosarul ANRP 4. Cum s-a ajuns de la ani de pușcărie la achitare

Decizii finale în dosarul ANRP 4. Cum s-a ajuns de la ani de pușcărie la achitare

Decizii finale în dosarul ANRP 4. Cum s-a ajuns de la ani de pușcărie la achitare
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Oct 2019   •   18:25

Achitări răsunătoare într-un dosar cu șpăgi celebre. Horia Georgescu, fostul șef al ANI și avocata Ingrid Mocanu, au fost achitați definitiv în dosarul ANRP. În acest dosar cei doi au fost condamnaţi la închisoare în primă instanţă şi au fost arestaţi preventiv.

Antena 3 a prezentat, în exclusivitatea, motivarea judecătorilor pentru această sentință.

Vorbim de achitare pe litera B, ceea ce însemană că fapta prevăzută de legea penală nu a fost săvărșită cu vinovăția cerută de Codul Penal.

În acest dosar au fost și două condamnări. Una este pe numele fostului deputat Teodor Nicolaescu. El a fost acuzat că a primit de la mai multe persoane mită, aproximat 1,4 milioane de euro ca să soluțineze cu celeritate și favorabil anumite dosare ale comisiei ANRP. De asemene, a mai fost condamnat și cel care stabila cumva valoarea acestor despăgubiri.

Jurnalistul de investigație Adina Anghelescu a prezentat modul în care s-a ajuns de la condamnări de patru ani de închisoare cu executare în primă insanță la achitare la apel.

”Sunt singurii care au fost și de luare de mită și au fost și dovezi în acest sens din moment ce s-a menținut condamnarea. Restul au avut abuz în serviciu. Decizia CCR a invederat foarte clar că abuzul în serviciu rămâne constituțional doar în forma în care este vorba despre încălcarea unei legi sau ordonanțe sau dacă aduce vătămări unei persoane fizice sau juridice”, a spus Adina Anghelescu, la Antena 3.

Continuarea în materialul de mai jos:

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close