Antena 3 CNN Actualitate Justiție Curtea de Apel Craiova a decis începerea judecăţii dosarului lui Darius Vâlcov

Curtea de Apel Craiova a decis începerea judecăţii dosarului lui Darius Vâlcov

Curtea de Apel Craiova a decis începerea judecăţii dosarului lui Darius Vâlcov
20 Sep 2018   •   19:33

Curtea de Apel Craiova a respins, joi, ca nefondate contestaţiile formulate de Darius Vâlcov şi alţi doi inculpaţi împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Gorj în dosarul în care Vâlcov a fost trimis în judecată pentru instigare la dare şi luare de mită. 

Tribunalul Gorj dispusese pe 8 mai începerea judecăţii şi a respins unele cereri şi excepţii invocate de Darius Vâlcov şi ceilalţi inculpaţi. 

Decizia Curţii de Apel este definitivă. 

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru instigare la dare şi luare de mită. 

Darius Vâlcov este acuzat că în perioada noiembrie-decembrie 2012, în calitate de primar, i-a pretins unui om de afaceri - denunţător în cauză - aproximativ 10% din sumele încasate de o societate de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie - 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva firmă, printr-o altă intermediară, peste 2,1 milioane lei. Banii au fost pretinşi pentru ca denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Este vorba de contracte pentru reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina şi pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice şi lucrări la izolarea termică a unor blocuri. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close