Antena 3 CNN Actualitate Justiție Curtea de Apel Bucureşti va judeca vineri cererea torţionarului Vişinescu de întrerupere a executării pedepsei

Curtea de Apel Bucureşti va judeca vineri cererea torţionarului Vişinescu de întrerupere a executării pedepsei

Curtea de Apel Bucureşti va judeca vineri cererea torţionarului Vişinescu de întrerupere a executării pedepsei
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
22 Sep 2017   •   08:38

Curtea de Apel Bucureşti judecă vineri cererea de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale formulată de torţionarul Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat. Acesta a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii.

Potrivit News.ro, primul termen în acest caz a fost în 18 august, însă instanţa a decis ca Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, să facă o expertiză medicală şi să stabilească dacă Vişinescu poate fi tratat în reţeaua medicală a sistemului penitenciar. 

Avocatul său a depus dosarul medical al clientului său, după care judecătorul a pus în discuţie efectuarea unei expertize medico legale care să precizeze dacă Vişinescu suferă de o boală care nu poate fi tratată în regim de detenţie.  

Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat definitiv, în 10 februarie 2016, la 20 de ani de închisoare în dosarul în care a fost găsit vinovat de crime împotriva umanităţii, decizia fiind o premieră din punct de vedere judiciar. Vişinescu este primul inculpat care a fost condamnat pentru fapte comise cu peste 50 de ani în urmă.

×
Subiecte în articol: Curtea de Apel executare cerere
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close