Antena 3 CNN Actualitate Justiție Avem documentul! Ce reclamă Viorica Dăncilă la CCR

Avem documentul! Ce reclamă Viorica Dăncilă la CCR

Avem documentul! Ce reclamă Viorica Dăncilă la CCR
Sursa foto: foto: gov.ro
07 Dec 2018   •   12:36

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în deschiderea ședinței de Guvern de vineri că a sesizat Curtea Constituțională în scandalul remanierii. Dăncilă a spus că  președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului. 

„Ne dorim să reprezentăm cu succes președinția rotativă. Nu ne putem permite să schimbăm miniștri după ce au fost preluate dosare. Astăzi am sesizat Curtea Constituțională pentru a rezolva acest blocaj creat de domnul președinte. Nu ne-am dorit acest lucru, dar interesul României și interesul românilor este mai presus de ambiții, de joc politic sau de o campanie electorală”, a spus Viorica Dăncilă, vineri. 

Documentul are 15 pagini în care Guvernul solicită CCR prin argumente clare să ia act de existența unui conflict juridic între președintele României și o parte a Executivului. 

„Subsemnata Viorica Dăncilă, în calitate de prim-ministru, în temeiul dispozițiilor art. 146 lit. e) din Constituția României și ale art. 34 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, formulez prezenta

CERERE DE SOLUȚIONARE A CONFLICTULUI JURIDIC DE NATURĂ CONSTITUȚIONALĂ între Președintele României, pe de altă parte, și Guvernul României/prim-ministru, determinat de refuzul revocării și respectiv numirii unor miniștrii, la propunerea prim-ministrului”, se arată în document. 

Este vorba despre întârzierea unui răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis în cazul nominalizărilor pentru Ministerul Transporturilor și Dezvăltării.

Citește și: Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului. Am sesizat CCR în scandalul remanierii

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close