Antena 3 CNN Actualitate Justiție Augustin Lazar, reacție în scandalul protocoalelor: Dosarele au fost instrumentate corect

Augustin Lazar, reacție în scandalul protocoalelor: Dosarele au fost instrumentate corect

Augustin Lazar, reacție în scandalul protocoalelor: Dosarele au fost instrumentate corect
17 Ian 2019   •   11:06

Augustin Lazar reacţionează după decizia Curţii Constituţioanle în privinţa protocoalelor secrete. Procurorul general spune că dosarele au fost intrumentate corect, iar legile au fost respectate.

În plus, legalitatea probelor a fost verificată, de fiecare dată, de judecători în procedura de cameră preliminară, mai spune Lazăr. 

„Ministerul Public a luat act de decizia CCR vom urmări atent motivarea care se va realiza. Ceea ce vă pot asigura este că întotdeauna dosarele au fost instrumentate atât în faza de urmărire penală, cât şi în faza de cercetare judecătorească exclusiv pe baza dispoziţiilor Codului de Procedură Penală. Altfel, este evident că ar fi nule actele respective.

Judecătorul verifică în camera preliminară ori de câte ori primeşte un dosar penal, să vadă care este validitatera actelor de urmărire penală care s-au efectuat. Cu sau fără protocol, când judecătorul constată că un act de urmarări penală s-a efectuat în afara cadrului legal îl declară nul ţi nu are nimeni interesul să lucreze degeaba”, a declarat procurorul general, Augustin Lazăr, la CSM.

Precizările vin după ce Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea Camerei Deputaților referitoare la existența unui conflict între Parlament și Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor

Citește și: Florin Iordache, după decizia CCR în scandalul protocoalelor cu SRI: „Dosarele care au fost făcute incorect, cu încălcarea Codului de procedură penală, reprezintă o nulitate”

Citește și: Fost membru CSM, despre decizia CCR pe protocoale: Conduce la creşterea numărului de contestaţii în anulare

Sesizarea către CCR, înaintată la 8 octombrie, a fost semnată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, după ce Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile acestuia în ziua respectivă.

×
Subiecte în articol: Augustin Lazar protocoale
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close