Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea controversată din dosarul lui Vlad Pascu va judeca și ultimul termen. CSM a amânat decizia de suspendare

Judecătoarea controversată din dosarul lui Vlad Pascu va judeca și ultimul termen. CSM a amânat decizia de suspendare

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, care instrumentează dosarul lui Vlad Pascu, șoferul drogat implicat în accidentul mortal din 2 Mai 2023, scapă de suspendare temporară.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2024   •   13:42

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care soluţionează dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal, anul trecut, doi tineri în localitatea 2 Mai.

"La data de 16 aprilie 2024, ora 15:07, s-a înregistrat pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia", informează Consiliul Superior al Magistraturii.

Secția pentru judecători în materie disciplinară a stabilit termen pentru soluționare la data de 17 aprilie 2024, ora 10.00.

La data de 16 aprilie 2024, ora 15.55, a fost comunicată judecătoarei citația.

Miercuri dimineață, judecătoarea a cerut acordarea unui nou termen pentru a se prezenta la soluționarea propunerii privind suspendarea din funcție.

"La termenul de judecată din 17 aprilie 2024, Secția pentru judecători în materie disciplinară a încuviințat (...) cererea de amânare a judecății cauzei formulată de doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuța pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie 2024, ora 11:00”, anunță CSM.

×
Subiecte în articol: accident 2 mai judecatoare Vlad Pascu
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close