Antena 3 CNN Actualitate El este jandarmul care a ajutat victimele din taxiul care a luat foc în accidentul din Bucureşti

El este jandarmul care a ajutat victimele din taxiul care a luat foc în accidentul din Bucureşti

Pasagerii blocați în taxiul care aseară a luat foc în urma impactului cu un autobuz STB au fost ajutați de un jandarm aflat în timpul liber. "Datorită intervenției sale viaţa lor a fost salvată", spune Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti care l-a felicitat pe militar.

El este jandarmul care a ajutat victimele din taxiul care a luat foc în accidentul din Bucureşti
Sursa foto: Facebook Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti
de Claudia Popovici    |    20 Noi 2022   •   21:52

Reamintim că ieri seara pe bulevardul regina Maria din Sectorul 5, Bucureşti a avut loc un accident grav între un autoturism taxi şi un autobuz STB.

Momentul impactului fatal a fost surprins de camerele de supraveghere.  În imagini se vede cum șoferul taxi-ului a pierdut controlul mașinii și a intrat pe contrasens.

Acesta este momentul impactului, când s-a lovit frontal de mijlocul de transport în comun, un autobuz STB în care, din fericire, nu erau alte persoane. Imediat după impact autoturismul taxi a luat foc, iar cei patru pasageri au rămas blocați în maşină.

Din fericire, până la venirea forțelor un jandarm care se afla în timpul liber şi se întorcea acasă cu un taxi a intervenit rapid. Iată cum. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Sâmbătă seara, ora 22:45.

În timp ce se îndrepta spre casă, pe bd. Regina Maria, a observat pe partea stângă a carosabilului o mașină avariată din care ieșea fum negru.

Imediat a realizat că mașina a fost implicată într-un accident și a solicitat șoferului de taxi în care se afla să oprească, deoarece nu se afla nimeni în zonă.

S-a apropiat de autoturism și a observat în interiorul mașinii avariate cinci persoane care aveau nevoie de ajutor.

Le-a verificat semnele vitale, constatând faptul că patru dintre acestea erau conștiente, iar cea de a cincea, șoferul, nu avea puls.

A procedat la acordarea primului ajutor, așezând victimele într-o pozitie de siguranță, totodată liniștindu-le și apelând Serviciul Unic de Urgență 112.

La scurt timp, autoturismul a luat foc. Colegul nostru a oprit câteva mașini care tranzitau zona și cu ajutorul extinctoarelor au reușit să stingă focul, până la sosirea echipajelor de prim ajutor.

Adrian este sergent major în cadrul Jandarmeriei București din martie anul acesta și datorită intervenției sale din seara trecută patru persoane trăiesc", scrie Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti pe pagina de Facebook. 

Grav accident rutier în Bucureşti. Un taxi a fost spulberat de un autobuz STB. O persoană a murit şi alte patru au fost rănite

"Pe 19 Noiembrie a.c., în jurul orei 22:44, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la un accident rutier care s-a produs pe bd.Regina Maria, din sectorul 5.

Din informațiile preliminare, conducătorul unui autoturism taxi care circula pe bd.Regina Maria dinspre str. 11 Iunie ar fi pierdut control asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autobuz din cadrul Societății de Transport București care circula din sensul opus.

În urma accidentului de circulație a rezultat decesul conducătorului autoturismului taxi, după ce în ce prealabil s-au efectuat manevre de resuscitare și rănirea celor patru pasageri aflați în autoturism, care au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Se efectuează cercetarea la fața locului în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație", se arată în comunicatul emis de Poliţia Capitalei. 

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close