Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani | Surse: Fostul președinte al țării va fi audiat acasă

Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani | Surse: Fostul președinte al țării va fi audiat acasă

Procurorii au început astăzi audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și Virgil Măgureanu sunt numiți "suspecți" în acest dosar.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   09:53

Fostul premier Petre Roman a ajuns deja în fața judecătorilor și i se aduce la cunoștință că a fost pus sub acuzare, în Dosarul Mineriadei din 1990.

În această dimineață sunt așteptați să ajungă și Gelu Voican Voiculescu și fostul director SRI, Virgil Măgureanu. Potrivit unor surse fostul președinte al României Ion Iliescu va fi audiat de procurori la domiciliu.

Petre Roman a ajuns în jurul orei opt dimineața la sediul Parchetului General. Acesta a fost citat pentru a i se aduce la cunoștință că are calitatea de suspect în Dosarul Mineriadei. Tot la Parchetul General ar trebui să ajungă și fostul vicepremier al României, Gelu Voican Voiculescu, dar și fostul director al SRI, Virgil Măgureanu. Acestora li se va aduce la cunoștință calitatea de "suspect" și vor fi audiați.

În ceea ce îl privește pe Ion Iliescu, potrivit unor surse acesta va fi audiat la domiciliu pentru că procurorii susțin că vârsta sa înaintată nu îi permite să se deplaseze la Parchetul General.

Dosarul Mineriadei a fost trimis în judecată prima dată în 2017 la cerea CEDO însă în anul 2020 el a fost retrimis la Parchet din cauza unor vicii de procedură.

Cei patru bărbați care au fost la cârma țării sunt acuzați de crime împotriva umanității, procurorii spunând că ei au fost cei care au dat ordinul în 1990 de a elibera Piața Universității. În urma acestui ordin patru persoane au fost ucise și peste 1.000 rănite. 

×
Subiecte în articol: mineriada audieri Petre Roman Ion Iliescu
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close