Antena 3 CNN Actualitate Interviu-eveniment. Guccifer, spărgătorul de secrete. Dezvăluiri incendiare

Interviu-eveniment. Guccifer, spărgătorul de secrete. Dezvăluiri incendiare

Interviu-eveniment. Guccifer, spărgătorul de secrete. Dezvăluiri incendiare
07 Iul 2017   •   22:35

Hackerul român Marcel Leher Lazăr, cunoscut sub numele de Guccifer, a acordat un interviu lui Adrian Ursu, în care a vorbit despre ce a făcut și despre informațiile pe care le-a găsit. Prima parte a interviului a fost prezentată vineri, la ”Exces de putere

”Oamenii își imaginează ce fel de grozăvii aș fi putut face pentru șapte ani de închisoare (...) Dacă aș mai face încă o dată? Nu, nu aș mai face. Eu nu am anticipat asemenea pedepse draconice. Eu am primit peste maxim. Nu aș mai face asta pentru durerea pricinuită familiei mele” a spus Guccifer.

Guccifer spune că într-una din căsuțele de mail ale lui George Maior a găsit informații secrete, care nu aveau ce căuta acolo.

”Nu, am fost foarte discret. Dacă am contactat pe cineva, a fost cineva de la dumneavoastră din trust. Niște procurori ar trebui să ia niște măsuri. Să se facă o interpelare la FBI. Mii de persoane din România sunt verificate prin FBI cu privire la activitatea lor electronică (...) Am găsit acolo rechizitoriul dosarului Flota, alte documente legate de dosar” a explicat Guccifer.

Informația a fost negată de George Maior, în urmă cu ceva timp.

"Am spus că este fake news. Nu au existat asemenea mail-uri. Mail-urile toate au fost verificate şi au vizat corespondenţa mea academică. În ceea ce îl priveşte pe Guccifer, acestea sunt pure invenţii, pur şi simplu. Mi-a fost spart mail-ul, se ştie, un mail privat care includea corespondenţa mea veche academică, toate mail-urile au fost şi expuse de domnul Guccifer şi verificate", a explicat Maior.

Guccifer este cunoscut pentru faptul că a făcut publice o serie de auto-portrete realizate de fostul preşedinte american George W. Bush, că a arătat tuturor „flirturile“ dintre Corina Creţu, membră a Parlamentului European, George Maior, directorul SRI şi Colin Powel, dar şi că a obţinut numeroase fotografii şi mesaje private ale unor vedete naţionale şi internaţionale.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close