Antena 3 CNN Actualitate Întârzieri mari la trenuri, după ce mai multe șine de cale ferată s-au rupt din cauza vremii. Lista curselor afectate

Întârzieri mari la trenuri, după ce mai multe șine de cale ferată s-au rupt din cauza vremii. Lista curselor afectate

Temperaturile scăzute din timpul nopții, care au ajuns și la -13 grade Celsius, au provocat ruperea șinelor de cale ferată pe anumite secțiuni.

Întârzieri mari la trenuri, după ce mai multe șine de cale ferată s-au rupt din cauza vremii. Lista curselor afectate
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Roxana Mihăiescu    |    21 Ian 2024   •   14:30

Update 14:30 Compania CFR SA anunță că traficul feroviar se desfășoară, duminică la prânz, în condiții de iarnă pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație.

Potrivit companiei, la ora 12.00, temperaturile înregistrate erau cuprinse între -9°C la Brașov și -2°C la București, iar stratul de zăpadă măsura între 10 și 20 cm.

Temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza mai multor Regionale CF ruperea unor șine pe diferite secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat pe un singur fir, generând întârzieri minime. Personalul CFR SA a intervenit pentru remedierea acestor defecțiuni.

„La această oră doar pe raza Sucursalei Regionale CF Iași, Brașov și Galați mai sunt secțiuni afectate de șine rupte, iar circulația trenurilor se realizează pe un singur fir, fără a se înregistra însă întârzieri majore, personalul feroviar acționând la fața locului pentru remediere”, a transmis compania.

De asemenea, pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se menține restricția de viteză de circulă 50 km/h.

Pe raza Sucursalelor Regionale CF afectate de vremea nefavorabilă, București, Galați, Iași și Brașov, sunt activate Comandamentele locale, alcătuite din personal linii și instalații (136 salariați), care au intervenit și intervin în zonele unde se înregistrează probleme, astfel încât circulația trenurilor să se desfășoare în condiții de siguranță.

Știrea inițială: Potrivit companiei CFR SA, traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație.

CFR susține că temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Iași, Brașov și Craiova) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe diferite secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor.

Citește și: Un bărbat din Suceava și-a recuperat borseta cu 4.000 de euro, înainte să realizeze că a pierdut-o. A fost la un pas de leșin: "Mi s-au înmuiat genunchii"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Personalul companiei a intervenit și intervine pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se menține restricția de viteză de 50 km/h, iar pe distanța Drăgănești – Fărcașele (SRCF Craiova) a fost ridicată restricția de viteză de 30 km/h.

”Întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte).

Personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor”, a transmis compania, notează Mediafax.

×
Subiecte în articol: șine de cale ferată intarzieri trenuri
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close