Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un drum comunal, vedetă pe internet. Cum îl prezintă Google Maps

Un drum comunal, vedetă pe internet. Cum îl prezintă Google Maps

Un drum comunal, vedetă pe internet. Cum îl prezintă Google Maps
Sursa foto: Foto: presa locala
01 Apr 2018   •   19:13

Un drum comunal ce leagă localităţile Bucov si Plopu din judeţul Prahova a devenit celebru pe internet datorită unui dud considerat de localnici sfânt şi făcător de minuni.

Copacul înţesat cu icoane lăsate acolo de credincioşi apare mai nou şi pe Google Maps, sub denumirea de ”Mulbery with Icons”, în urma cartografierii zonei.

Dudul din comuna Plopu este bătrân de cel puţin 400 de ani, iar în jurul lui s-a ţesut zeci de legende care s-au transmis de la o generaţie la alta, dar fără să se cunoască exact cine a fost prima persoană care i-a atribuit puteri supranaturale. Cea mai cunoscută legendă pe care comunitatea locală o consideră reală este cea a unui învăţător tânăr care a reuşit să scape de o haită de lupi ascunzându-se între crengile bogate ale dudului.

”Circulă mai multe legende prin zona noastră. Una dintre ele spune că un domn învăţător, prinzându-l noaptea prin zona noastră şi fiind atacat de o haită de lupi s-a rugat foarte mult până de dimineaţă când au trecut carele către târg. Peste noapte, învăţătorul s-ar fi adăpostit lângă dud de frica lupilor, iar crengile copacilor au scos un vuiet puternic astfel că fiarele s-au speriat şi şi-au abandonat prada”, spune Adrian Bălănescu, primarul comunei Plopu, potrivit Adevărul.

Învăţătorul ar fi povestit târgoveţilor a doua zi dimineaţă despre minunea care i-a salvat viaţa, aşa că din acea seară toată lumea care trecea prin faţa copacului a început să se închine. Este doar o legendă, spun cei care cred mai degrabă în evenimentul istoric legat de acelaşi dud de la marginea comunei Plopu. Albu Vasile, viceprimarul localităţi, spune că în realitate acest dud a fost folosit prin anii 1600 de către domnitorul Mihai Viteazu drept punct de reper pentru a se întâlni cu ostaşii săi.

 

 

×
Subiecte în articol: Google Maps copac
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close