Antena 3 CNN Actualitate Inedit Artă stradală în Sibiu. Opera "Urletul furtunii", realizată pe fațada mucegăită a unui bloc, a devenit una dintre cele mai apreciate picturi murale din lume

Artă stradală în Sibiu. Opera "Urletul furtunii", realizată pe fațada mucegăită a unui bloc, a devenit una dintre cele mai apreciate picturi murale din lume

Opera "Urletul furtunii", realizată de artistul argentinian Julian Cruz pe faţada unui bloc din Sibiu, a devenit una dintre cele mai apreciate picturi murale din lume.

Artă stradală în Sibiu. Opera "Urletul furtunii", realizată pe fațada mucegăită a unui bloc, a devenit una dintre cele mai apreciate picturi murale din lume
Sursa foto: Sibiu International Street ART Festival/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2023   •   22:21

În street art-ul din România face istorie "Urletul furtunii" de Julian Cruz, lucrarea ce acoperă faţada blocului de patru etaje din cartierul Valea Aurie, de pe strada Fântânele, numărul 1, bl. 52, scara A.

Cruz a fost pentru prima oară anul acesta la Sibiu International Street ART Festival, când a pictat această lucrare.

România a reuşit astfel să ocupe locul întâi în topul lunii iulie de pe Street Art Cities, devansând ţări precum Irlanda şi Spania, scrie Agerpres.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Una dintre cele mai respectate platforme de street art din lume se numeşte Street Art Cities, ei sunt din Spania, dar au foarte mulţi urmăritori pe Facebook şi Instagram, este cea mai recunoscută platformă şi de către artişti. Este pentru a treia oară (când intrăm în selecţie - n.r.), dar este pentru prima oară când ajungem în finală şi câştigăm locul întâi. Pentru Sibiu este o premieră şi o mândrie, pentru că nicio altă lucrare din România nu a fost apreciată la felul acesta", a declarat, pentru Agerpres, organizatorul Sibiu International Street ART Festival, Andrei Oltean.

Potrivit celui care l-a invitat în România pe artistul argentinian, arta stradală a reuşit să-i unească pe locatarii unui bloc sibian în aşa fel încât să-i determine să strângă bani să-şi repare scocul stricat.

Practic, o faţadă mucegăită a unui bloc de patru etaje s-a transformat într-una dintre cele mai spectaculoase lucrări de street art din România şi din lume.

×
Subiecte în articol: pictura bloc Sibiu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close