Antena 3 CNN Actualitate Inedit Premieră mondială! NASA crede că a găsit primul semn de viaţă de pe o planetă îndepărtată

Premieră mondială! NASA crede că a găsit primul semn de viaţă de pe o planetă îndepărtată

Telescopul spațial James Webb de la NASA ar fi descoperit primul semn de viaţă de pe o altă planetă îndepărtată.

Premieră mondială! NASA crede că a găsit primul semn de viaţă de pe o planetă îndepărtată
Sursa foto: Gettyimages | David Wall
de Ioana Mircea    |    13 Sep 2023   •   08:54

Este posibil ca telescopul spaţial James Webb să fi detectat o moleculă care, pe Pământ, reprezintă viaţă. Cercetătorii subliniază că descoperirerea făcută pe o planetă aflată la 120 de ani lumină distanță nu este "sigură” și sunt necesare mai multe date pentru a confirma prezența moleculei.

Cercetătorii au mai detectat metan și CO2 în atmosfera planetei ceea ce ar putea însemna că planeta, numită K2-18b, are apă. Nikku Madhusudhan, de la Universitatea din Cambridge, care a condus cercetarea, a declara că întreaga sa echipă a fost "șocată” când a văzut rezultatele.

"Pe Pământ, DMS este produs doar de viață. Cea mai mare parte a acesteia din atmosfera Pământului este emisă din fitoplancton în medii marine", a spus el.

Citeşte şi: Pădurea din România, despre care se spune că ascunde un portal magic spre altă lume

Primele rezultate care vor confirma sau vor infirma descoperirea telescopului vor veni peste un an. Este pentru prima dată când astronomii au detectat posibilitatea existenței moleculei pe o planetă îndepărtată, potrivit bbc.com.

×
Subiecte în articol: semn de viata NASA
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close