Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ouăle brune vor dispărea din magazine. "Nu vor mai exista deloc"

Ouăle brune vor dispărea din magazine. "Nu vor mai exista deloc"

Ouăle brune vor dispărea în câțiva ani din marile magazine, iar primul pas a fost făcut de o ţară din Uniunea Europeană.

Ouăle brune vor dispărea din magazine. "Nu vor mai exista deloc"
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Apr 2024   •   20:56

Crescătorii germani de găini preferă din ce în ce mai mult găinile albe în locul celor brune, ceea ce ar putea duce la o posibilă dispariție a ouălor brune de pe rafturile supermarketurilor din Germania.

Găinile albe sunt considerate superioare pentru producția de ouă datorită potențialului lor genetic, a duratei de viață mai mari și a ușurinței de îngrijire, potrivit Asociației producătorilor germani de ouă.

În timp ce ouăle brune rămân mai populare în rândul consumatorilor mai în vârstă, generațiile mai tinere sunt mai puțin preocupate de culoarea ouălor, arată un sondaj recent realizat de Asociația Centrală a Industriei Avicole Germane.

Ouăle maro ar putea dispărea de pe rafturile supermarketurilor în următorii ani

"Astăzi vedem deja din ce în ce mai puține ouă maro, iar în curând probabil că nu vor mai exista deloc", a declarat Henner Schönecke, președintele Asociației producătorilor de ouă din Germania.

Grupul comercial a declarat că ouăle brune reprezintă în prezent aproximativ 30% din ouăle de pe rafturile obișnuite ale supermarketurilor din Germania.

Cu numai un deceniu în urmă, în Germania se vindeau mai multe ouă brune decât ouă albe.

"Majoritatea consumatorilor sunt în mare parte indiferenți la culoarea cojii", a declarat pentru dpa un purtător de cuvânt al lanțului german de supermarketuri Rewe.

Însă o excepție majoră este în preajma sărbătorilor de Paște, unde ouăle albe sunt în mod clar preferate pentru că sunt mai ușor de decorat.

×
Subiecte în articol: oua ouă brune Europa gaini
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close