Antena 3 CNN Actualitate Inedit Un inspector guvernamental a golit bazinul unui baraj cu milioane de litri, după ce a scăpat telefonul în apă, în India

Un inspector guvernamental a golit bazinul unui baraj cu milioane de litri, după ce a scăpat telefonul în apă, în India

Un oficial guvernamental a fost suspendat din funcție după ce a ordonat golirea unui rezervor pentru a-și recupera telefonul pe care îl scăpase în apă.

Un inspector guvernamental a golit bazinul unui baraj cu milioane de litri, după ce a scăpat telefonul în apă, în India
Sursa foto: Twitter@OsintTV
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2023   •   11:24

Rajesh Vishwas, un inspector alimentar, a scăpat telefonul în apele barajului Kherkatta, situat în statul Chhattisgarh din centrul Indiei, relatează BBC.

Bărbatul își făcea un selfie când a scăpat aparatul, un Samsung în valoare de aproximativ 1.200 de dolari.

Incidentul s-a întâmplat duminică. Neîmpăcat cu gândul pierderii telefonului și sub pretextul că aparatul conținea informații sensibile, el a cerut ajutorul unor scafandri locali, care nu i-au găsit, însă, telefonul.

Citește și: "Păreau să leșine unul câte unul!" | Un pasager a deschis ușa pentru ieșirea de urgență a unui avion, în timpul zborului

Vishwas nu s-a lăsat descurajat: el a plătit aducerea și instalarea unei pompe pentru drenarea apei din bazinul de acumulare. Inspectorul a susținut că are aprobarea unui responsabil local pentru această operațiune.

Pompa a funcționat timp de mai multe zile și a scos apa din bazin, aruncând-o într-un canal din apropiere. Circa două milioane de litri de apă, suficienți pentru irigarea a aproximativ 600 de hectare, au fost astfel irosiți.

Inspectorul și-a recuperat, în cele din urmă, telefonul, însă acesta era deteriorat și nu mai funcționa.

Povestea a devenit publică după ce un alt oficial guvernamental, de la Departamentul resurselor acvatice, a sosit la fața locului, dând curs unei reclamații. 

"Inspectorul a fost suspendat până la efectuarea unei anchete. Apa este o resursă esențială și nu trebuie irosită astfel", a declarat Priyanka Shukla, un oficial din districtul Kanker, citat de presa indiană.

×
Subiecte în articol: India baraj bazin apa telefon Rajesh Vishwa
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close