Antena 3 CNN Actualitate Inedit Comuna cea mai mică din România va avea piste de bicicletă. Este în vârf de munte și are sub 90 de locuitori, majoritatea bunici

Comuna cea mai mică din România va avea piste de bicicletă. Este în vârf de munte și are sub 90 de locuitori, majoritatea bunici

Comuna cea mai mică din România, aflată în vârf de munte, locuită de mai puțin de 90 de persoane, va avea piste de biciclete.

Comuna cea mai mică din România va avea piste de bicicletă. Este în vârf de munte și are sub 90 de locuitori, majoritatea bunici
de Mia Lungu    |    19 Sep 2023   •   09:04

Comuna Bătrâna din Hunedoara a rămas cu 88 de locuitori, cu 39 mai puțini față de recensământul din 2011, iar un sfert dintre ei au peste 80 de ani. Este comuna cea mai mică din România, ca populație și, cel mai probabil va rămâne astfel și în următorii ani. 

În ultimul deceniu, așezarea din Ținutul Pădurenilor a pierdut o treime din localnici și niciun copil nu a mai fost adus pe lume aici.

Bătrâna este satul de reședință a comunei cu același nume, înființat pe o culme din Munții Poiana Ruscă, în timp ce cătunele învecinate Fața Roșie, Piatra și Răchițaua își înșiruie gospodăriile pe versantul opus, traversat drumul forestier care ocolește pădurile seculare de pe Valea Dobrișoarei.

Satul Bătrâna are curent electric, străzi asfaltate, o rețea de apă curentă, iar în următorii ani vor fi amenajați aici și vreo doi kilometri de piste de biciclete, cu fonduri europene, prin PNRR.

Primarul consideră că această investiţie va atrage din ce în ce mai mulţi turişti în comună şi că astfel o va repopula. Mai mult decât atât, primarul Radu Herciu, declara, toamna trecută, la Antena 3 CNN, că pista ar veni şi în ajutorul localnicilor.

"Dorim să meargă și mai ales să vină turiștii, cu biciclete. Să le asigurăm un drum verde. Între cei pe care îi vom convinge să vină și să se stabilească în satul nostru, să fie și tineri care poată folosi bicicleta pe această pistă. Este foarte importantă și pentru localnici, că ar trebui să parcurgă distanțe apreciabile, de zeci de kilometri, pe jos și, dacă se așterne și un covor de asfalt, cum este prevăzută această pistă de biciclete, ar fi mai ușor pentru circulația tuturor.", spunea edilul, în noiembrie 2022.

Noua pistă ar urma să fie construită la marginea localității Bătrâna, înspre satul Poieni din județul Timiș.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close