Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023. 7 arene din top 10 sunt în Europa

Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023. 7 arene din top 10 sunt în Europa

Google a realizat un top al celor mai căutate stadioane din lume, pe Google Maps, în anul 2023, iar în top 10 se află numeroase arene din Europa.

Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023. 7 arene din top 10 sunt în Europa
Sursa foto: Profimedia
de Roxana Mihăiescu    |    12 Dec 2023   •   14:38

Într-o lume captivată de emoțiile și competițiile sportive, stadioanele devin coloane vertebrale ale pasiunii globale pentru fotbal și nu numai. Aceste locuri au devenit nu doar simple arene sportive, ci părți integrante ale istoriei, culturii și identității orașelor în care se regăsesc. 

Astfel, Google a publicat o listă a celor mai căutate stadioane din lume, pe Maps, în 2023. 

 Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023. Spotify Camp Nou, Barcelona, Spain.

1. Spotify Camp Nou, Barcelona, Spania

Spotify Camp Nou este un stadion de fotbal situat în Barcelona, Spania. Denumirea provine din limba catalană, care înseamnă „”eren (câmp) nou”. Este cel mai mare stadion de fotbal din Europa, având o capacitate de 99 354 de locuri. 

Pe acest stadion își dispută meciurile de pe teren propriu echipa FC Barcelona, fiind cunoscut pentru cele mai electrizante atmosfere din lume.

Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023. Santiago Bernabéu Stadium, Madrid, Spain

2. Santiago Bernabéu Stadium, Madrid, Spania

Estadio Santiago Bernabéu este un stadion inaugurat pe data de 14 decembrie 1947, situat în Madrid, pe care joacă echipa Real Madrid. Stadionul dispune de o capacitate de 81.044 de locuri pe scaune. 

Din 14 decembrie 1955 poartă numele omului de fotbal Santiago Bernabéu.

Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023. Wembley Stadium, London, United Kingdom

3. Wembley Stadium, Londra

Stadionul Wembley este un stadion de fotbal din Wembley Park, Londra, Anglia, inaugurat în 2007. Acesta a fost construit pe locul vechiului Stadion Wembley, care a fost demolat în 2003. Dispune de o capacitate de 90.000 de locuri și este al doilea stadion după mărime din Europa.

Arena găzduiește meciuri importante de fotbal cum ar fi finalele FA Cup și meciurile de acasă ale echipei naționale de fotbal a Angliei.

Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023. Tokyo Dome, Tokyo, Japan

4. Tokyo Dome, Tokyo, Japonia

Construcția stadionului a început pe 16 mai 1985 și a fost deschis pe 17 martie 1988. A fost construit pe locul Velodromului, adiacent Stadionului Korakuen și grădinii Koishikawa -Kōrakuen. Stadionul dispune de o capacitate totală maximă de 57.000 locuri.

Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023.San Siro Stadium, Milano, Italy

5. San Siro Stadium, Milano, Italia

Stadionul San Siro este cel mai mare și cel mai celebru stadion din Italia, cu circa 80.000 de locuri. Nu este un simplu stadion de fotbal, ci și unul dintre cele ai faimoase obiective turistice ale orașului Milano. 

Inaugurarea a avut loc pe data de 19 septembrie 1926, cu derby-ul Milan-Inter. 

Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023.Narendra Modi Stadium, Ahmedabad, India

6. Narendra Modi Stadium, Ahmedabad, India

Stadionul Narendra Modi, cunoscut și sub numele de Stadionul Motera, este un stadion internațional de cricket din Ahmedabad, Gujarat, India. Este cel mai mare stadion din lume, cu o capacitate de 132.000 de spectatori. Stadionul este deținut de Asociația de Cricket din Gujarat și servește drept loc de desfășurare a meciurilor de cricket interne și internaționale.

Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023. Madison Square Garden, New York,

7. Madison Square Garden, New York

Madison Square Garden este o arenă interioară multifuncțională din New York City. Este situată în Midtown Manhattan, între Seventh and Eighth Avenue.

Grădina găzduiește hochei profesionist pe gheață, baschet profesionist, box, arte marțiale mixte, concerte, spectacole pe gheață, circuri, lupte profesionale și alte forme de sport și divertisment. Este aproape de alte repere din centrul orașului Manhattan, inclusiv Empire State Building , Koreatown și Macy's la Herald Square.

Cele mai căutate stadioane pe Google Maps în 2023. Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom

8. Stadionul Tottenham Hotspur, Londra

Stadionul Tottenham Hotspur este casa clubului din Premier League Tottenham Hotspur din nordul Londrei, înlocuind terenul anterior al clubului, White Hart Lane. Cu o capacitate de 62.850 de locuri,  este al treilea cel mai mare stadion de fotbal din Anglia și cel mai mare teren de club din Londra.

Este proiectat pentru a fi un stadion multifuncțional și este casa NFL din Marea Britanie. Are primul teren de fotbal despărțitor, retractabil din lume, care dezvăluie un teren de gazon sintetic dedesubt pentru jocurile NFL Londra, concerte și alte evenimente.

9. Stade de France, Saint-Denis, Franța

Stade de France este cel mai mare stadion francez, cu 80.698 de locuri 3 în configurație fotbal / rugby. Este situat în districtul Plaine Saint-Denis din Saint-Denis, în suburbiile apropiate de nord ale Parisului. Este opera a patru arhitecți: Michel Macary, Aymeric Zublena , Michel Regembal și Claude Costantini. Arhitectura acestui stadion este inspirată de Worldport, un terminal al companiei aeriene americane Pan Am care se află pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York 4.

10. Emirates Stadium, Londra

Stadionul Emirates, cunoscut sub numele de Stadionul Arsenal pentru competițiile UEFA , este un stadion de fotbal din Holloway, Londra , Anglia. Acesta a fost stadionul de acasă al Arsenal Football Club de la finalizarea sa în 2006. Are o capacitate actuală de 60.704 locuri, ceea ce îl face al cincilea ca mărime din Anglia după capacitate.

×
Subiecte în articol: top stadioane Google Maps
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close